Hiába akarja rávenni Bernie Ecclestone a nagycsapatokat arra, hogy ügyfélautókat kínáljanak relatíve kedvező áron, nem tudja átverni az ötletet. Ecclestone szerint a Ferrarihoz és Red Bullhoz hasonló alakulatoknak 15 milló euróért (4,5 milliárd forint) kellene adniuk vevőnként két kasztnit, amelyekbe aztán Cosworth- vagy Renault-motorok kerülnének.


Ecclestone régóta nyomja az ötletet, amelyet néha GP1-nek is neveznek, de hiába erőlködik. “Néhány csapat azt mondja, hogy ez nem Forma-1, ezzel leértekelődne a sorozat” – magyarázta Ecclestone. “Nem értek egyet: azok, akik ezeket a kasztnikat kapnák, a konstruktőri helyett ‘csapatbajnokságban’ vennének részt, semmi közük nem lenne a gyártókhoz.”

“A legtöbb embernek fel sem tűnne az egész, nem néznék másképp a versenyeket. Az élmény sem változna. Azok a csapatok viszont, akik ügyfélautókat készítenek, legalább némi bevételre is szert tennének.”

“Egyes csapatok ahhoz hasonlítják ezt, mintha egy gazdag környékről át kellene költözniük egy szegényebbre, ezért aztán nem akarják, hogy összemossák a nevüket ezzel az akcióval. Pedig manapság óriásiak a különbségek: vannak, akik évi 500 millió eurót vernek el, míg másoknak 120-ból kell kijönnie, ami még mindig nagyon sok. Ennek így semmi értelme.”