A Forma-1-ben 2013-ban bemutatkozott, majd a tavalyi Williamsszel friss sztárrá vált Valtteri Bottas tehetsége, potenciálja minden csapat számára nyilvánvaló, a Ferrari és akár a Mercedes is vinné, ha pótolniuk kellene a 2015 végén lejáró szerződésű Kimi Räikkönent vagy Lewis Hamiltont.
F1: Bottast nem féltik a Ferraritól 1
F1: Bottast nem féltik a Ferraritól 2

F1: Bottast nem féltik a Ferraritól

F1: Bottast nem féltik a Ferraritól

F1: Bottast nem féltik a Ferraritól 6
F1: Bottast nem féltik a Ferraritól 7
F1: Bottast nem féltik a Ferraritól 8
Fotó megosztása:
F1: Bottast nem féltik a Ferraritól 9


“Semmit nem tudok Kimi szerződéséről. Csak azt tudom, hogy az elérhető leggyorsabb autóban szeretnék ülni. Ez minden, amit mondhatok. Nem tudom, hogy van-e érdeklődés irántam, erről talán a menedzsmentemet kéne kérdezni” – mondta Bottas néhány napja. 
A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams úgy gondolja, a fentiek nem jelentik azt, hogy a 25 éves finn távozni is akar.
“A mi csapatunk hozta őt a Forma-1-be, ő pedig nagyszerűen érzi is magát nálunk. Nyilván autóversenyzőként mindig a lehető leggyorsabb autóra vágyik, de azt hiszem, a szavait kiragadták a kontextusból.”
“Pillanatnyilag nagyon is versenyképes autót tudunk adni neki, tavaly év végén talán a Williams volt a legközelebb a Mercedeshez, szóval miért is ne maradna velünk? Én sok időt töltök Valtterivel, sokat beszélgetünk, úgyhogy tudom, hogy jelenleg a Williamsnél akar versenyezni.”