A Forma-1-ben 2013-ban bemutatkozott, majd a tavalyi Williamsszel friss sztárrá vált Valtteri Bottas tehetsége, potenciálja minden csapat számára nyilvánvaló, a Ferrari és akár a Mercedes is vinné, ha pótolniuk kellene a 2015 végén lejáró szerződésű Kimi Räikkönent vagy Lewis Hamiltont.


“Semmit nem tudok Kimi szerződéséről. Csak azt tudom, hogy az elérhető leggyorsabb autóban szeretnék ülni. Ez minden, amit mondhatok. Nem tudom, hogy van-e érdeklődés irántam, erről talán a menedzsmentemet kéne kérdezni” – mondta Bottas néhány napja. 
A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams úgy gondolja, a fentiek nem jelentik azt, hogy a 25 éves finn távozni is akar.
“A mi csapatunk hozta őt a Forma-1-be, ő pedig nagyszerűen érzi is magát nálunk. Nyilván autóversenyzőként mindig a lehető leggyorsabb autóra vágyik, de azt hiszem, a szavait kiragadták a kontextusból.”
“Pillanatnyilag nagyon is versenyképes autót tudunk adni neki, tavaly év végén talán a Williams volt a legközelebb a Mercedeshez, szóval miért is ne maradna velünk? Én sok időt töltök Valtterivel, sokat beszélgetünk, úgyhogy tudom, hogy jelenleg a Williamsnél akar versenyezni.”