A Német Nagydíjról Bernie Ecclestone szinte már lemondott, de halvány remény még lehet a futam megmentésére. Ecclestone a Nürnburgring új tulajdonásával nem nagyon akar alkudozni, Hockenheim pedig a tavalyi nagy veszteség miatt nem akarja vállalni a beugrást.


A Nürburgringen még próbálkoznak, a pálya szóvivője szerint új ajánlatot tettek Ecclestone-nak. “Új ajánlatot állítottunk össze Ecclestone számára, egyelőre a válaszára várunk” – mondta Carsten Schumacher. “Az ajánlat lényege, hogy Ecclestone lenne a verseny rendezője, és a nyereség is őt illetné.”

Hockenheim az új ajánlat ellenére is vonzóbb Ecclestone számára, de csak a tavalyi rendezés 2,5 millió eurós (773 millió forintos) veszteséget okozott az alacsony nézőszám miatt. Egy lehetőség, hogy a Mercedes anyacége, a Daimler finanszírozza legalább a veszteség egy részét, marketing- és PR-okok miatt a Német Nagydíj ugyanis nagyon fontos a márka számára.

“Németország és a Mercedes számára katasztrófa lenne, ha nem lenne németországi verseny, ez a hagyományokhoz tartozik” – fogalmazott Niki Lauda.