Valtteri Bottas jól érzi magát a Williamsnél, de nem zárja ki, hogy távozik a csapattól: jövőre az “elérhető leggyorsabb autóban” szeretne ülni. A finn versenyzővel kapcsolatban régi pletyka, hogy 2016-ban Kimi Räikkönen utódja lehet a Ferrarinál.


“Semmit nem tudok Kimi szerződéséről” – mondta Bottas. “Csak azt tudom, hogy az elérhető leggyorsabb autóban szeretnék ülni. Ez minden, amit mondhatok. Nem tudom, hogy van-e érdeklődés irántam, erről talán a menedzsmentemet kéne kérdezni.”

Bottas tavaly többször is dobogóra állhatott a Williamsszel, az idei szezont hasonló lendülettel szeretné kezdeni. “Az autó nagyon hasonló a tavalyihoz, de fejlődött. Nehéz megmondani, hol állunk a riválisokhoz képest, az első néhány verseny után tisztább lesz a kép.”

“Az alapvető benyomásom azonban az, hogy jó év áll előttünk. Én is a lehető legjobb hangulatban vagyok, mert látom, hogy a jó irányba mennek a dolgok a csapaton belül.”

“Nagyon jó lenne, ha úgy tudnánk kezdeni az évet, ahogy az előzőt befejeztük. Képesek vagyunk rá, hogy még sokat javuljunk, kezdetben jó lenne a dobogókért, aztán a győzelmekért harcolni.”