Daniel Ricciardo mellett a williamses Valtteri Bottas volt a 2014-es szezon másik meglepetésembere, új sztárja. 


A grove-i csapatnál 2013-ban bemutatkozott finn tavaly a versenyképes autóval gyűjtötte a pontokat, a dobogós helyezéseket, és végül a két Mercedes-pilóta, valamint Ricciardo mögött a bajnokság 4. helyén zárt, megelőzve Sebastian Vettelt, Fernando Alonsót, Jenson Buttont és a többi rutinos versenyzőt.
A Williams technikai főnöke, a korábban a Tolemannél Ayrton Senna, a Benettonnál Michael Schumacher, majd később Jenson Button, a Renault-nál Fernando Alonso mellett is dolgozó Pat Symonds azt mondja, Bottasból előbb-utóbb világbajnok lesz.
“Én nagyon sokra tartom őt. Nagyon intelligens és nagyon gyors. Nem sokszor hibázik, amikor pedig igen, akkor tanul belőle. Nagyon jó a természete, igazi csapatjátékos, határozott meggyőződésem, hogy világbajnok lehet belőle. Dolgoztam már pár későbbi bajnokkal a korai éveikben, kétségem sincs, hogy Valtteri is bajnok lesz majd” – idézte az Autopsort.


Az angol szakember szerint Bottas sebessége csak egy a sok jó tulajdonsága között:
“Egyértelműen nem csak egy dologról van szó. Nem csak annyi, hogy gyors, ez szinte alap, nagyon sok gyors pilóta van, akiből sosem lehetne bajnok. Az intelligencia, az elkötelezettség, a dolgok átgondolása, a kemény munka, a részletekre való odafigyelés? Az ilyesmik hozzák a bajnoki címet.”
“Egyszerűen csak nagyon-nagyon remélem, hogy a Williamsszel lesz majd bajnok, az nagyon szép történet lenne!”