Nico Hülkenberg még 2010-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél, de a német pilóta az elmúlt négy évben egyszer sem maradt meg ugyanannál a csapatnál versenyzőként.

Miután a Williams ejtette, a Force India tesztelője lett 2011-ben, 2012-ben versenyzési lehetőséget kapott, de 2013-at már a Saubernél töltötte. Hülkenberg 2014-re tért vissza a Force Indiához, ahol végre 2015-ben is ugyanabban a szerepben vághat neki az új idénynek.


“Nagyon örülök neki, hogy végre-valahára kijutott egy kis állandóság. Lelkileg is jót tesz a kiszámíthatóság. Most először időben kiderült a jövőm, nagyon jó érzés előre tudni, mit fogok csinálni a jövő évben, lehetőségem van a munkára és a csapatra koncentrálni, egy irányba húzhatunk” – mondta.

Bár a McLaren és a Ferrari üléseiről többször is lemaradt már, 2013 végén a sauberes folytatás, a lotusos lehetőség és a Force Indiá-s visszatérés között választhatott a német.

“Nem is kérdés, hogy a Saubertől a Force Indiához való csatlakozás volt a jó döntés – persze utólag könnyű okosnak lenni! Egyértelműen elégedett vagyok, még ha nem is volt tökéletes az idényem. Jól kezdtem, de ilyen-olyan okokból a szezon második fele már nem volt olyan erős. Nyilván az autó sem volt olyan versenyképes akkor.”

“A későbbi futamokon nem hoztuk a maximumot, és több csapat is megelőzött minket a fejlesztési versenyben. Az év elején, Bahreinben még a Ferrarikkal küzdöttünk és vertük a Williamst, de később már előttünk jártak. Az új szabályok mellett is az aerodinamika a döntő, mások pedig többet tudtak erre áldozni” – magyarázta a 27 éves pilóta, aki a szezon első 10 versenyén mindannyiszor pontot szerzett, végül pedig 96 ponttal a bajnokság 9. helyén zárt.

Hülkenberg azt mondja, az élcsapatok mellőzése sem bántja igazán.

“Nem frusztrál, hogy nem ülök nyerő csapatnál. Ez van, egyszerűen hozni kell, amit tudok, és egy nap majd adódik egy lehetőség – vagy nem. Emellett tagadhatatlan, hogy nagyon erős a pilótapiac, ha megnézzük, az élcsapatoknál most is toppilóták vannak, nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az szar versenyző, dobják már ki.”