A Mercedes felélesztette saját történelmét 2 Az eredeti ezüst nyíl előtt tiszteleg a német gyártó, ezzel a csodás, kitűnően kidolgozott képsorozattal. A II. világháború előtti autóversenyek meghatározó autója volt a Mercedes W25, és bár fennmaradt pár fotó, filmfelvétel, a legmeghatározóbb pillanatokról eddig nem volt ennyire csodás emlékeztető.


Jan Rambousek fotóművész és Tomas Kopecny kreatív rendező által vezetett csapat hozta össze a képsorozatot. Rengeteg élőszereplős képet készítettek, amiket később számítógépes grafikai megoldásokkal vegyítve érték el a végső, hatásos eredményt.

A Mercedes felélesztette saját történelmét 3

A Mercedes w25

A legendás Rudolf Caracciolát 1935-ben világbajnoki címhez segítő, majd 1937-ig szolgálatban maradó és számos további sikert elérő W25 félelmetes fenevad volt: az új szabályrendnek megfelelően 750 kilogrammnál könnyebb járművet kezdetben 3,4 majd 4,3 literes, soros nyolchengeres, kompresszoros motor mozgatta.

Pontos teljesítményadatokat nem jegyzett fel a történelem, de annyit bizonyosan tudunk, hogy a megnövelt lökettérfogatú erőforrás “jóval több mint 400 lóerős” volt.