A Force India nem szerepelt rosszul a legutóbbi Brazil Nagydíjon, a csapat bízik benne, hogy át tudja menteni a jó formát Abu-Dzabira. “Abu-Dzabi nagyon kellemes helyszín, modern és kiválóak a létesítmények is” – mondta Nico Hülkenberg. “A tévében nagyon jól fest a futam, ahogy közben lemegy a nap, ez nekünk amúgy nem jelent problémát.”


“A vonalvezetés trükkös, nagyon könnyű hibázni és időt veszíteni, különösen az időmérőn. Néhány sikán és szűk kanyar is van a pályán, nehéz megtalálni a jó ritmust. Jó, hogy Brazíliában újra megtaláltuk a tempót, remélhetőleg így lesz Abu-Dzabiban is. Nagyszerű év volt ez mindenkinek a csapatban, jó lenne sok ponttal befejezni a szezont.”

Sergio Perez is nagyon élvezi Abu-Dzabit. “Itt vezettem először F1-es autót, és erre örökké emlékezni fogok” – így a mexikói. “A pálya nem könnyű, de az idén dupla pontokért versenyzünk, ez a szokásosnál is több motivációt ad mindenkinek.”

“A körben kompromisszumokat kell válallni: olyan beállításra van szükség, amely működik a gyors kanyarokban, a lassú sikánokban és a kanyargós utolsó szektorban. A naplementében rendezett futam miatt okosan kell fóliát is választanunk a sisakra.”