Ahhoz képest, hogy a Williams a pénteki szabadedzéseken mennyire elveszettnek tűnt, Felipe Massa a Q3-ban az első gyors körök után az első helyen állt. A brazil végül hatodik lett, úgy érzi, az első háromba beférhetett volna.


“Úgy gondolom, jól ment az edzés” – mondta Massa. “Amikor a Q3-ban, az első gyors köröm után az első helyen álltam, azt gondoltam, benne lehetek az első háromban. Az világos volt, hogy a pole-t nagyon nehéz lenne megszerezni, de sose lehet tudni.”

“Sajnos, végül az első háromból is kicsúsztunk, mert a többiek többet javultak, mint amire számítottam, én meg szinte semmit. De elégedett vagyok, szerintem jó időmérő volt számunkra. Holnap valószínűleg a Ferrarival csatázunk majd, de ez a pálya nem igazán fekszik nekünk. Azért jó lenne mindkét autójukat megelőzni, de a verseny hosszú lesz, nehéz lesz célba érni.”

Valtteri Bottas ezúttal elmaradt csapattársa idejétől, a finn a nyolcadik helyről indulhat. “Az utolsó körömben hibáztam, blokkoltam az első kerekeket, amivel sok időt veszítettem” – fogalmazott a finn. “Ha nincs ez a hiba, néhány hellyel előrébb végezhettem volna, de a lényeg az, hogy holnap menjen minden jól. Hosszú és kemény verseny lesz, a dobogó most messzinek tűnik, de sok minden történhet.”