Bár a közelmúltban Fernando Alonso, valamint a csapatfőnök Marco Mattiacci és az új elnök, Sergio Marchionne is kijelentette, hogy a spanyol – és Kimi Räikkönen is – marad a Ferrarinál, a korábbi mclarenes pletykák után az olasz Sky Sports a héten azt dobta be, hogy Alonso 2015-re a Red Bullhoz megy, helyet cserél a Maranellóba érkező Sebastian Vettellel.
A Red Bull még aznap cáfolta a híresztelést, a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtónapján pedig Alonso is megszólalt, a helyszíni beszámolók szerint kimondottan dühösen reagált a témára:
F1: Alonso rendesen bepipult 1
F1: Alonso rendesen bepipult 2

F1: Alonso rendesen bepipult

F1: Alonso rendesen bepipult

F1: Alonso rendesen bepipult 24
F1: Alonso rendesen bepipult 25
F1: Alonso rendesen bepipult 26
F1: Alonso rendesen bepipult 27
F1: Alonso rendesen bepipult 28
F1: Alonso rendesen bepipult 29
F1: Alonso rendesen bepipult 30
F1: Alonso rendesen bepipult 31
F1: Alonso rendesen bepipult 32
F1: Alonso rendesen bepipult 33
F1: Alonso rendesen bepipult 34
F1: Alonso rendesen bepipult 35
F1: Alonso rendesen bepipult 36
F1: Alonso rendesen bepipult 37
F1: Alonso rendesen bepipult 38
F1: Alonso rendesen bepipult 39
F1: Alonso rendesen bepipult 40
F1: Alonso rendesen bepipult 41
F1: Alonso rendesen bepipult 42
F1: Alonso rendesen bepipult 43
F1: Alonso rendesen bepipult 44
Fotó megosztása:
F1: Alonso rendesen bepipult 45


“Semmi bejelenteni valóm nincs most, a pletykák megint csak Olaszországból indultak, ami azért elszomorító. Igyekszünk egységesek maradni, és a lehető legtöbb pontot gyűjteni, elmegyünk a srácokkal vacsorázni, focizni, igyekszem a lehető legjobb légkört fenntartani. Ezek az újra és újra, Olaszországban felbukkanó pletykák, szándékos zavarkeltések viszont nem segítenek, nem tesznek jót a csapatnak. Ha egyszer tényleg kinyitom a számat, néhányan nagyon nem fognak örülni!” – mondta a kétszeres világbajnok, akinek 2016 végéig van szerződése a Ferrarival.
“Az elmúlt 13 hónapban folyamatosan a jövőmről kellett nyilatkozgatnom, pedig semmi újat nem tudok mondani. Elszomorító, hogy mindig Olaszországból indulnak ezek. Egy bizonyos okból jönnek elő ezekkel, pedig ez árt a Ferrarinak. Egységes csapatra van szükségünk. De azt hiszem, sejtjük az okokat, talán egy nap el is mondjuk majd.”
A Ferrari mostanra a konstruktőri bajnokság 4. helyére csúszott, a Williams is megelőzte az olasz csapatot, a vezető mérnök, Pat Fry pedig a héten már arról beszélt, hogy mostantól a versenyhétvégéken 2015-re tesztelnek. Alonso azt mondja, még nem írták le 2014-et.
F1: Alonso rendesen bepipult 46


“Egyáltalán nem. Ez itt a Ferrari, sokkal több egy hétköznapi csapatnál. Akár a Williams előtt, akár a Williams mögött állunk, az utolsó körig hajtani fogunk. Továbbra is sok pontot lehet még szerezni, van még lehetőség a felzárkózásra. Spa és Monza nem kedvezett nekünk, a Williams pedig jól dolgozott, de most már olyan pályák következnek, amik egy kicsit jobban feküdhetnek nekünk. Bízom benne, hogy az idény végén a Williams előtt lehetünk!”