Valtteri Bottas fantasztikus sorozatot produkál a Forma-1-ben, öt versenyen négyből állhatott dobogón, és a kakukktojás is egy negyedik hely Monzából. A Williams pont az Olasz Nagydíj előtt jelentette be, hogy mindkét pilótájával szerződést hosszabbított a következő szezonra.


“Valószínűleg az új szerződésre fogok leginkább emlékezni a hétvégéről. 12 pont és egy szerződés – nem rossz!” – viccelődött a finn, akit korábban a McLaren kiszemeltjeként is emlegettek. Bottas szerint csak a bejelentés volt Monzában, valójában már korábban eldőlt, hogy a Williams megtartja.

A csapat nem véletlenül igyekezett. “Természetes, hogy ha egy olyan képességű pilóta van egy csapatban, mint Valtteri, akkor a riválisok rajta tartják a szemüket” – fogalmazott Claire Williams helyettes csapatfőnök. “De Valtteri nálunk kezdte a karrierjét, és velünk akart maradni. Korábban előfordult, hogy cserélgettük a versenyzőinket, de most folytonosságra törekszünk.”

A hírek szerint Bottasnak azért feltételei is voltak, szerződésének több pontját is szerette volna módosítani, de Claire Williams természetesen egy “no commenttel” intézte el a pontos változtatásokat firtató kérdéseket.