Nagy reményekkel érkezett a gyors belgiumi pályára a Williams, az időmérő azonban nagy csalódást okozott a csapatnak. Valtteri Bottas csak a hatodik, Felipe Massa a kilencedik helyen zárt, ennél sokkal jobb szereplésben bízott az alakulat. “Csalódottak vagyunk, ennél jóval versenyképesebb az autó” – jelentette ki Bottas.


“Jobb helyezést vártunk, de még nincs veszve minden, mert holnap osztják a pontokat. A tempónk alapján bizakodhatunk, még úgy is, hogy ez a kvalifikáció nem a terveink szerint alakult.”

“Az eső megkavarta a mezőnyt, a negyedik-ötödik hely elcsíphető lett volna, de gondaink voltak a gumikopással és a hőmérséklettel is. Végig időt veszítettünk, a Q3-ra minden még rosszabbul alakult. A versenytől előrelépést várunk, képesek leszünk a dobogóért harcolni.”

Massa szerint nem csak az esővel volt gond. “Egy fontos pillanatban, amikor a gumikat melegítettem, pont forgalomba keveredtem” – magyarázta a brazil. “Ettől a gumik túlmelegedtek, le is csúsztam a pályáról, és nem tudtam jól nekifutni a gyors körömnek.”

“Az autónk a mai eredménytől függetlenül versenyképes, nem a kilencedik helyre való. Arra számítunk, hogy a versenyen előrébb leszünk, a Red Bullnak mindig is jó autója volt esőben. Ezért nem jött ki a tempóhátrányuk.”