Nagy reményekkel érkezett a gyors belgiumi pályára a Williams, az időmérő azonban nagy csalódást okozott a csapatnak. Valtteri Bottas csak a hatodik, Felipe Massa a kilencedik helyen zárt, ennél sokkal jobb szereplésben bízott az alakulat. “Csalódottak vagyunk, ennél jóval versenyképesebb az autó” – jelentette ki Bottas.

F1: Minden balul sült el a Williamsnél 1
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 2

F1: Minden balul sült el a Williamsnél

F1: Minden balul sült el a Williamsnél

F1: Minden balul sült el a Williamsnél 17
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 18
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 19
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 20
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 21
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 22
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 23
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 24
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 25
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 26
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 27
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 28
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 29
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 30
Fotó megosztása:
F1: Minden balul sült el a Williamsnél 31


“Jobb helyezést vártunk, de még nincs veszve minden, mert holnap osztják a pontokat. A tempónk alapján bizakodhatunk, még úgy is, hogy ez a kvalifikáció nem a terveink szerint alakult.”

“Az eső megkavarta a mezőnyt, a negyedik-ötödik hely elcsíphető lett volna, de gondaink voltak a gumikopással és a hőmérséklettel is. Végig időt veszítettünk, a Q3-ra minden még rosszabbul alakult. A versenytől előrelépést várunk, képesek leszünk a dobogóért harcolni.”

Massa szerint nem csak az esővel volt gond. “Egy fontos pillanatban, amikor a gumikat melegítettem, pont forgalomba keveredtem” – magyarázta a brazil. “Ettől a gumik túlmelegedtek, le is csúsztam a pályáról, és nem tudtam jól nekifutni a gyors körömnek.”

“Az autónk a mai eredménytől függetlenül versenyképes, nem a kilencedik helyre való. Arra számítunk, hogy a versenyen előrébb leszünk, a Red Bullnak mindig is jó autója volt esőben. Ezért nem jött ki a tempóhátrányuk.”