A 2014-es idényt indító botrányok közül kiemelkedik a biztonsági előírások miatt autókra tervezett csúf tökorr. A formabontó orrkúpok megjelenését a szabályok alapján meghatározott 525 mm-es kasztni- és 185 mm-es orrcsúcsmagasság kényszerítette ki. Az alacsonyabbra húzott orr elvileg biztonsági intézkedés, amivel egy esetleges baleset során az autó levegőbe emelkedését akadályoznák meg.

A teljes mezőnyből alig akadt olyan csapat (Mercedes és Ferrari) ahol más megoldást választottak arra, hogy a szabályoknak megfelelő autóval lépjenek pályára. A többiek mind meghökkentő nyúlvánnyal látták el az autók orrát, összehozva minden idők legrondább F1-es mezőnyét.

Idővel persze megszoktuk a látványt, de most egy unatkozó Reddit felhasználónak, és a Photoshopnak köszönhetően megnézhetjük a 2014-es autókat klasszikus orrkiképzéssel.

Ilyen lenne az F1 tökorrok nélkül 2 Ilyen lenne az F1 tökorrok nélkül 3 Ilyen lenne az F1 tökorrok nélkül 4 Ilyen lenne az F1 tökorrok nélkül 5 Ilyen lenne az F1 tökorrok nélkül 6 Ilyen lenne az F1 tökorrok nélkül 7 Ilyen lenne az F1 tökorrok nélkül 8 Ilyen lenne az F1 tökorrok nélkül 9