Fernando Alonso immár ötödik évét tölti a Ferrarinál, de a széles körben a mezőny legjobbjaként emlegetett spanyol még mindig nem nyert bajnoki címet az olasz csapattal. A kétszeres bajnokot szinte bármelyik rivális azonnal leigazolná, ha erre lehetőség nyílna, és úgy tűnik, ezt ki is használja a 33 éves pilóta.
F1: Alonso kifosztaná a Ferrarit? 1
F1: Alonso kifosztaná a Ferrarit? 2

F1: Alonso kifosztaná a Ferrarit?

F1: Alonso kifosztaná a Ferrarit?

F1: Alonso kifosztaná a Ferrarit? 4
Fotó megosztása:
F1: Alonso kifosztaná a Ferrarit? 5


Az olasz Autosprint és La Gazzetta dello Sport, valamint a német Bild is arról tudósít, hogy Alonso a Ferrarival folytatott, 2016-on túli újabb szerződéséről szóló tárgyalásokban bekeményített, igen magas összeget jelölt meg.
Alonso a 2019-ig szóló, azaz hároméves hosszabbításért 105 millió eurót, azaz szezononként 35 milliót (11 milliárd Ft) szeretne. Ezzel az összeggel nagyjából megduplázná mostani fizetését, túlszárnyalná Michael Schumacher ferraris keresetét is, és minden idők egyik legjobban fizetett sportolójává válna.
Kérdés, hogy a harmadik világbajnoki címre már-már elkeseredetten vágyó spanyol mit is szeretne elérni: vajon visszautasításra játszik, hogy így szabaduljon, vagy úgy van vele, hogy ha az eddig az elvárásai alatt teljesítő Ferrariba fekteti a bizalmát, kockáztatva, hogy örökre “csak” kétszeres bajnok marad, akkor legalább busásan fizessék meg ezért?