Pastor Maldonado a 2013-ban Forma-1-es története legrosszabb idényét teljesítő Williamstől az akkor rendszeresen dobogós helyezésekért küzdő Lotushoz szerződött át, de alaposan mellényúlt, hiszen míg idén a Williams küzd az élbolyban, az enstone-i csapatnál ő maga 11 forduló után is pont nélkül áll.
F1: Maldonado pontokat szeretne végre 1
F1: Maldonado pontokat szeretne végre 2

F1: Maldonado pontokat szeretne végre

F1: Maldonado pontokat szeretne végre

F1: Maldonado pontokat szeretne végre 5
F1: Maldonado pontokat szeretne végre 6
Fotó megosztása:
F1: Maldonado pontokat szeretne végre 7


A versenyző nagyon reméli, hogy a nyári szünet után már top10-es eredményekre hajthat:
“Spát és Monzát elfelejthetjük, de ha olyan pályára érkezünk, ahol a motorerő nem számít annyira, akkor a pontokért küzdhetünk. Talán nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de nem állunk rosszul. Az autó már sokkal jobb, megtaláltuk a balanszot, és én magam is magabiztosabb vagyok, mert már jobban ismerem a csapatot.”
Maldonado nem csak abszolút mértékben, azaz pont nélkül áll, de csapattársához, Romain Grosjeanhoz viszonyítva is elég rossz a mérlege, az időmérőn 10-1 a francia javára, és a versenyeken is mindössze háromszor volt előrébb a venezuelai, amikor mindketten eljutottak a célig.
“Sokszor a csapattársam előtt vagyok, amikor az autó működik. Gyors pilóta, tapasztalt, a csapatot is jobban ismeri, de mindketten tanulunk egymástól, ami nagyon fontos” – szögezte le.
F1: Maldonado pontokat szeretne végre 8


A venezuelai pilótával már 2015-re is szerződést kötött a Lotus, de azt mondja, ettől még nem ül a babérjain, igaz, az eredmények nagyrészt a Renault-motor versenyképességétől függenek.
“Továbbra is maximumot akarom adni, igyekszem a csapatmorált is fenntartani, és már az idei év végéig jobb eredményeket hozni. Persze nehéz megmondani, hogy jönnek-e majd vagy sem, ugyanis még mindig gondok vannak az erőforrással. Viszont a háttérben legalább ott van a csapat, mindent beleadunk.”