A Hungaroringen rengeteg érdekes, látványos eset történt vasárnap, összeszedtük a nyolc legemlékezetesebbet!

8. Az esős rajt – Ritka vendég nálunk csapadék, de szívesen látjuk a viharfelhőket, mert érdekfeszítő káoszt hoznak! Vasárnap sem volt ez másképp, már a verseny kezdete, a rajt utáni pillanatok jelezték, hogy rendkívüli lesz a 29. Magyar Nagydíj!7. Hamilton kezdi a pörgést
– A brit pilóta rajongói már a verseny kezdetén felültek az érzelmi hullámvasútra. Nem elég, hogy kedvencük a bokszutcából rajtolt, a hideg gumikkal és hideg fékekkel a mezőny után eredve majdnem rögtön összetörte az autót, kicsúszott a 2. kanyarban. De folytatni tudta, ráadásul, MILYEN MÓDON, végül Rosberget megelőzve sikerült harmadik helyen befutnia.


6. Marcus Erriccson falba rakta a Caterhamet
– A sereghajtó csapat pilótája nem tudott megbirkózni az extrém körülményekkel, és a hetedik körben elvesztette uralmát a Caterham felett. Megtréfálta a hármas kanyar, 20 G-s lassulást elszenvedve, látványosan leszakadó alkatrészekkel körítve állt meg a pályához közel még a bukótérben. Természetesen jött a biztonsági autó, ami újabb nem várt fordulatot jelentett az addig is sok ismeretlennel dolgozó stratégiai szakemberek számára.


5. Perez elszáll a célegyenesben
– Annyi minden történt, hogy Grosjean kicsúszását a biztonsági autós periódus alatt már nem is tudtuk begyömöszölni listára, pedig ilyesmire tényleg ritkán akad példa. Ahogy arra is, hogy valaki ilyen csúnyán elszálljon a Hungaroring célegyenesében, mint Sergio Perez.

4. Maldonado megint rossz fát tett a tűzre – Maldonado pályafutása már biztosan emlékezetes nyomot hagy majd a Forma-1 történetében. Eddigi egyetlen győzelme, nyilatkozatai, csapatváltása mind eltörpülnek az okozott, és elszenvedett balesetek számának tükrében, amit a Hungaroringen tovább gyarapított. Féktávon belső íven esett be Jules Bianchi Marussiája mellé, de a csúszós nedves aszfalton elfordulni nem volt esélye, orral kifelé sodródva pedig eltalálta a mellette haladó francia pilótát.

3. Vettel felült a szerencsekerékre, és nyert – Sebastian Vettel megcsinálta ugyanazt a hibát, amit előtte Sergio Perez. Túl szélesen fordult a célegyenesre vezető kanyarban, és a rázókő nedves felületén megpördült a Red Bull. Viszont hihetetlen mázlival sikerült elkerülnie azt, hogy a falba álljon, épp csak leheletnyit pöckölte a betont, csak abroncsait nullázta le a libabőröztető piruett során.

2. Csaták! Izgalmas, késhegyre menő csaták! – Második helyre kerülő indok, videó nélkül, mert ha felsorolnánk az összes előzési kísérletet ínhüvelygyulladásig tartana a cikk végére görgetni.

8 ok, amiért felejthetetlen a Magyar Nagydíj 1

1. Egy hihetetlen pozitív győztes – Szurkoljon a Forma-1-rajongó bármelyik pilótának vagy csapatnak, amikor Daniel Ricciardo áll a dobogó legfelső fokára, az nem hagyhat keserű szájízt maga után. Ez a srác akkora örömmel, példamutató pozitív tartással áll a versenyzéshez, ami ritka jelenség a Forma-1-re jellemző élre vasalt, túlszabályzott, számítóan profi világban.

8 ok, amiért felejthetetlen a Magyar Nagydíj 2