Régi barátai, Forma-1-es kollégái a tavaly decemberi, súlyos agysérüléssel végződő síbalesete után sem hagyták el Michael Schumachert, volt ferraris főnöke, Jean Todt, és az olasz csapatnál, majd a Mercedesnél is vele dolgozó Ross Brawn Grenoble-ben is többször meglátogatta az akkor még kómában fekvő hétszeres bajnokot, beszéltek hozzá, még régi versenyfelvételeket, rádióbeszélgetéseket is játszottak neki.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Most, hogy a 45 éves F1-legenda lassan javul – jelenleg Lausanne-ban, de hamarosan talán már otthon -, egy másik korábbi munkatársa is visszatért mellé. A német Bild úgy tudja, hogy volt Forma-1-es trénere, Kai Schnapka is segít a rehabilitációban, naponta tornáztatja Schumachert.
A 35 éves Schnapka Schumi F1-es visszatérésekor, a Mercedesnél lett a német versenyző trénere, de igen gyorsan jó barátokká váltak, a hétszeres bajnok a magánrepülőjén vitte magával, a motorhome-jában szállásolta el a szakembert, együtt sakkoztak, lazítottak.
A lap szerint Schnapka mostanra a Schumacher család alkalmazásában áll, csak az exversenyzővel foglalkozik.
A Hungaroringen közben zajlik a Magyar Nagydíj, az edzéseket Lewis Hamilton uralta, a versenyzők véleménye az első napról itt olvasható, a hangulatról ebben a képes összeállításban mutatunk ízelítőt.