Ahogy a Vezess.hu is megírta, a svájci Sonnatagsblick felröppentette, hogy a tavaly december végén egy síbalesetben súlyos agysérüléseket szenvedett Michael Schumacher “még a nyár folyamán” hazakerülhet greve-i családi otthonába jelenlegi tartózkodási helyéről, a lausanne-i klinikáról.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A legutóbbi – bő egy hónapos – hivatalosnak tekinthető információk szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok szemmozgásokkal és biccentésekkel kommunikál, felesége pedig nemrég azt közölte, hogy “a nehezén már túl van”.
A brit Mirror úgy tudja, hogy a 45 éves exversenyzőnek szájjal irányítható elektromos kerekesszéket adnak majd, horvátországi sajtóorgánumokra hivatkozva pedig hozzáteszi, hogy két horvát orvos – Darko Chudy és Vedran Deletis – egy általuk kifejlesztett mikrochip beültetésével segítené Schumacher rehabilitációját 
A zágrábi szakemberek korábban már egy szívmegállás után kómába került fiatal páciens agyába is ültettek chipet, az implantátum elektromos impulzusok használatával, az idegsejtek stimulálásával állítólag a beszéd és a járás újratanulását segíthetné Schumachernél.
Az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta otthoni ápolása, az orvosok, gyógytornászok, dietetikusok és ápolók alkalmazása, a szükséges felszerelés beszerzése ugyan vagyonokba kerülhet, de Schumacher pályafutása során sok százmilliós, talán milliárd eurós vagyonra tett szert, így ez nem okoz gondot a családnak, ellenben felesége, Corinna és gyerekei (Gina-Maria és Mick) jelenléte nagyban segíthet neki a felépülésben.

A hétvégén zajlik majd a Forma-1 Magyar Nagydíj, Sebastien Vettel ennek kapcsán elárulta, mit szokott csinálni a Duna parton. Kíváncsi vagy? Kattints a részletekért!