A már a Forma-1-be való belépésekor nagy ígéretnek számító Valtteri Bottas a legutóbbi három versenyen mindannyiszor dobogóra állt, gyűjti a pontokat és az elismerést. A második szezonját gyűrő finn ifjoncot az alapító Sir Frank Williams már korábban leendő bajnoknak bélyegezte, és mostanában egyre többen értenek vele egyet.


Míg Bottas tíz forduló után 91 pontjával az 5. a bajnokságban, és immár a Ferrari elé juttatta a Williamst a konstruktőri bajnokságban, veterán csapattársa, Felipe Massa 30 ponttal csak a 10. A brazilnak a balszerencséből is kijutott, de ha valaki állandóan peches, ott valami gond van.
A brazil Totalrace.comnak nyilatkozva Massa a fentiek ellenére azt mondta, nem ijedt meg az ifjú titántól.
“Kemény ellenfél, de semmi okom arra, hogy féljek tőle. A legkevésbé sem. Tudom, mire vagyok képes, mit nyújthatok a csapatnak, milyen gyors vagyok. Semmivel sem vagyok rosszabb nála, letettem már annyit az asztalra, sőt többet, mint ő az elmúlt pár futamon” – magyarázta a 2008-ban a bajnoki címről hajszállal lemaradó Massa.
F1: Massa nem tojt be Bottastól 3


“Egyáltalán nem aggódom (az eredményei miatt). Örülök, hogy neki jutottak ezek a sikerek, mert keményen megdolgozott értük, de ha velem nem történtek volna dolgok, már a Red Bull előtt is lehetnénk” – utalt a melbourne-i, montreali, silverstone-i és hockenheimi baleseteire és kieséseire.
A korábban a Ferrarinál is jó néhány hullámvölgyből kikapaszkodó Massa úgy véli, most is jobbra fordulnak majd a dolgai, főleg, hogy nem vele van a baj: “Sokkal nehezebb a helyzet, amikor saját hibákról van szó, amikor tényleg jobban kell teljesíteni. De cseppet sem aggódóm a tempóm miatt. Ha lassú lennék és a saját hibáimból nem jönnének az eredmények, az már más lenne.”