F1: Massa az első kanyarban fejreállt – videó 1
F1: Massa az első kanyarban fejreállt – videó 2

F1: Massa az első kanyarban fejreállt – videó

F1: Massa az első kanyarban fejreállt – videó

F1: Massa az első kanyarban fejreállt – videó 7
F1: Massa az első kanyarban fejreállt – videó 8
F1: Massa az első kanyarban fejreállt – videó 9
F1: Massa az első kanyarban fejreállt – videó 10
Fotó megosztása:
F1: Massa az első kanyarban fejreállt – videó 11 Felipe Massa nem jutott messzire a 2014-es Német Nagydíjon: már a rajt utáni első kanyarban összeakadt Kevin Magnussennel, amely nyomán felborult a versenyautójával. A brazil így sorozatban második versenyén búcsúzott nagyon hamar (Silvesrtone-ban Räikkonen balesetébe keveredett bele). Magnussen McLareneje túlélte az ütközést, folytatta a versenyt.

Így nézett ki a lelátóról:


Noha a tévéközvetítésben Michelisz Norbert azt mondta, hogy Felipe Massa nagyon is elkerülhette volna a balesetet, és a felügyelők sem büntették a McLaren dán versenyzőjét, a brazil szerint egyértelműen Magnussen hibája volt az ütközés.

“Elöl voltam, előtte vettem volna be a kanyart. Ha valakinek figyelnie kell, az a hátulról érkező pilóta” – mérgelődött Massa. “Normálisan a rosszabb pozícióban lévő autónak kell fékeznie. Egy kanyarban nem fér el három autó egymás mellett, én is visszavettem, hogy ne kerüljek a csapattársam mellé.”

“Mindig ez van, hogy egy GP2-ből érkező srác okoz ilyen balesetet. Amúgy a borulás kívülről ijesztőbb volt, mint belülről megélni, rendben vagyok, alig éreztem valamit. De nagyon csalódott vagyok a történtek miatt – már megint egy verseny, amelyen valaki kiütött. Nagyon elkeserítő!”

Magnussen úgy érzi, nem tudta elkerülni az ütközést, nem volt hova mennie. “Ha lett volna máshol hely, biztosan nem értünk volna össze” – fogalmazott a dán, aki a baleset miatt végül kilencedik lett. “Sajnálom a történteket, de mindent megtettem, próbáltam elkerülni Felipét, ennél többet képtelenség lett volna csinálni.”

“Nem is akartam akciózni Felipe ellen, nagyon szerencsétlen dolog, hogy ennek ellenére összeértünk. Ami a versenyt illeti, a baleset után nem volt túl élvezetes, a negyedik helyről indulva egészen jó versenyünk lehetett volna az incidens nélkül. Nem a legjobb dolog, de megtörténhet az ilyen. Örülök, hogy azért szereztem néhány pontot, reméljük, a tempónk Magyarországon is jó lesz.”

A futamot Nico Rosberg nyerte, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton előtt. A Vezess.hu beszámolóját a Német Nagydíjról itt találja.