Bár már hetekkel ezelőtt hallani lehetett róla, a Mercedes és Nico Rosberg a Német Nagydíjra időzítette a bejelentést, miszerint a pilótával újabb, “több évre szóló” szerződést kötöttek.
F1: Rosberg szerződést hosszabbított 1
F1: Rosberg szerződést hosszabbított 2

F1: Rosberg szerződést hosszabbított

F1: Rosberg szerződést hosszabbított 10
F1: Rosberg szerződést hosszabbított 11
Az eredeti bajnoki festés
Rosberg javított változata
Sebastian Vettel változata ugyanarra a témára - 1.
Sebastian Vettel változata ugyanarra a témára - 3.
Sebastian Vettel változata ugyanarra a témára - 2.
Fotó megosztása:
F1: Rosberg szerződést hosszabbított 17


A csapathoz a 2010-es alapításkor csatlakozott német hat győzelmet, 17 másik dobgós helyezést és nyolc pole-t gyűjtött az évek alatt az ezüst nyíllal, idén – jelenleg 4 pont előnnyel – vezeti a világbajnoki pontversenyt. 
“Nagyon büszke vagyok rá, hogy a modern kori ezüst nyilat vezethetem. A németként különlegesen sokat jelent számomra a Mercedes múltja, büszkén népszerűsítem a világ legjobb márkáját. Hosszú, göröngyös út vezetett a mostani állapotig, de mindannyian hittünk, a Mercedes-Benzi is kitartott, így most már mi vezetjük a Forma-1-et. Várom a további közös éveket, amelyekben újabb győzelmekért, és lehetőleg bajnoki címekért is küzdünk majd!” – mondta a 29 éves pilóta.
A német Bild úgy tudja, hogy a szerződést hétfőn írták alá, három évre szól, összesen 55 millió eurós (17 milliárd Ft) fizetéssel. A lap szerint további opciókat is tartalmaz a dokumentum.