A téli teszteken az év egyik meglepetésének ígérkező Williams a 2014-es szezon elején alulmúlta a várakozásokat, de a legutóbbi két hétvégén már nagyon szépen teljesített: Valtteri Bottasnak köszönhetően Ausztriában és a Brit Nagydíjon is a dobogóig jutottak.


A csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley szerint minden okuk megvan arra, hogy a hétvégi Német Nagydíjtól is jó eredményt várjanak:
“Két éve nem jártunk Hockenheimben, hiszen a német pályák rotálódnak, de azt hiszen, ez a helyszín feküdhet nekünk. Bizonyos értelemben hasonlít Silverstone-ra, ez is egy olyan pálya, ahol fontos a hatékonyság. A hosszú egyenesek miatt számít a motorerő, ami kedvez számunkra. Reméljük, hogy újra szép pontokat gyűjthetünk!”
“A gumik közül a lágyat és a szuperlágyat használjuk majd. Hockenheimben gyakran esik, mint például a 2012-es időmérőn is, azonban nagy forróság is lehet, ami kihathat a hátsó gumikra, azaz mind a melegedést, mind a szemcsésedést kontrollálnunk kell. Ez a fő feladat erre a hétvégére.”
Smedley mellett a pilóták is pozitívan állnak a hétvégéhez:
F1: Jön az újabb Williams-dobogó? 3


“Azt hiszem, a pálya fekszik az autónknak, ezért bízom benne, hogy folytatódik az elmúlt három versenyen látott jó sorozatunk. Jó hétvégét, további pontokat várok” – mondta Bottas.
“A hockenheimi egy jó pálya, könnyebb előzni, mint más helyeken, hosszú az egyenes és a DRS is segít. A helyszín, főképp az utolsó szektor jó leszorítóerőt kíván, de dolgoztunk is ezen. Egy alapvetően jó autót fejlesztünk folyamatosan, szóval bízom benne, hogy továbbvisszük a lendületet és jól fogunk szerepelni” – magyarázta a veterán Felipe Massa.
A Williams kilenc forduló után, 103 ponttal a konstruktőri bajnokság 4. helyén áll, három ponttal a Ferrari (106 p.) mögött, és 12, valamint 13 egységgel a Force India és a McLaren (91 és 90 p.) előtt.