A család és Kehm szűken mérték az információkat Fotó: Europress

A család és Kehm szűken mérték az információkat Fotó: Europress

Sabine Kehm Fotó: Europress


Két hete derült ki, hogy “Árnyékharcos” álnéven valaki e-mailben eladásra kínálta francia, svájci és német lapoknak a június közepén  Grenoble-ből a svájci Lausanne-ba átszállított Michael Schumacher zárójelentését.
A hétszeres világbajnok menedzsere, Sabine Kehm azonnal jelezte, hogy jogi lépéseket tesznek bármelyik közzétevő ellen, így az adatok nem is kerültek nyilvánosságra, de az ügy ezzel persze nem zárult le.
A nyomozás során több szálat is vizsgáltak, hétfőn az derült ki, hogy az IP-cím alapján az adattolvaj egy svájci helikopteres cég telephelyéről küldte az e-maileket. Az orvosi dokumentumokat az esetleges fuvar biztonságos lebonyolítása miatt kapták meg, de végül nem helikopterrel, hanem mentőautóval vitték Schumachert.
Schumi december 29. óta fekszik itt  Fotó: Europress

Schumi december 29. óta fekszik itt Fotó: Europress

Helikopteres cég került képbe Fotó: Europress


A hírbe hozott cég, a zürchi Rega kedden lépett: ők maguk tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, hogy így tisztázhassák magukat.  
“A Regának nincs bizonyítéka arra, hogy bármelyik alkalmazottja is érintett lenne, de a tisztánlátás érdekében ma Zürich kanton ügyészségén feljelentést tettünk ismeretlen tettes ellen” – közölte a cég.
A zürichi ügyészség megerősítette a feljelentés tényét, azonban nyomozást nem rendeletek el, ugyanis a francia hatóságokkal még egyeztetnek az illetékesség kérdésében.
Schumacher új tarózkodási helye, a lausanne-i kórház Fotó: Europress

Schumacher új tarózkodási helye, a lausanne-i kórház Fotó: Europress

Schumacher új tarózkodási helye, a lausanne-i kórház Fotó: Europress


A még tavaly december végén életveszélyes agysérülést szenvedett 45 éves Forma-1-es legenda rehabilitációja a lausanne-i CHUV klinikán zajlik, ahol a “Jardin des Sens” (az érzékelés kertje) nevű részlegen a pácienseket hangokkal, illatokkal stimulálják.
A legutolsó, három héttel ezelőtti hivatalos közlések szerint Schumacher rövidebb időszakokra tudatánál van, szemmozgásokkal, fejbiccentésekkel kommunikál, beszélni nem képes.

Látta a nap fotóit?
Átszakította az autópálya korlátját egy kamion, keresztbe állt, és 20 kilométeres dugót okozott.