Schumi december 29. óta fekszik itt  Fotó: Europress

Schumi december 29. óta fekszik itt Fotó: Europress

Helikopteres céghez vezetnek a szálak – a képen a grenoble-i kórház  Fotó: Europress


Két hete került napvilágra, hogy a Grenoble-ból Lausanne-ba átszállított Michael Schumacher orvosi dokumentumait – pontosabban az állapotát összefoglaló zárójelentést – valaki 50 ezer euróért (15 millió Ft) eladásra kínálta több francia, svájci és német lapnak.
Az “Árnyékharcos” nevű adattolvaj után több hatóság is nyomozni kezdett, felmerült, hogy a az őt szállító mentőben másolhatták le a dokumentumot, majd bizonyos jelek arra mutattak, hogy a grenoble-i kórházból került ki valahogy a zárójelentés.
A francia Dauphiné Libéré most arról ír, hogy az ügy már a svájci ügyészeknél van, ugyanis az IP-cím alapján sikerült megállapítani az e-mailek feladási helyét. Úgy tudni, hogy egy svájci helikopteres szállítócég telephelyéről van szó: amikor Schumacher átszállítását – a legnagyobb titokban – elkezdték szervezni, a most gyanúba keveredett cég is képbe került. Az orvosi dokumentumokat a lap szerint az esetleges fuvar biztonságos lebonyolítása miatt kapták meg, de még nem világos, hogy a cég alkalmazottja volt-e a tolvaj.
A még tavaly december végén súlyos agysérülést szenvedett Forma-1-es legenda jelenlegi állapotáról nem tudni semmit, de a német Bildben ma megjelent képek bizakodásra adnak okot, ugyanis Schumacher felesége, Corinna széles mosollyal járt-kelt a hétvégén a családi birtokukon rendezett lovas eseményen.