Kimi Räikkönen nagyot bukott a Brit Nagydíj első körén, amikor a Wellington egyenesen a bukótérről a pályára visszatérve megugrott az autója, a szalagkorlátnak csapódott, majd visszapördült a többi autó útjába.


A finn pilóta viszonylag könnyen megúszta az először 47 G-s lassulással járó ütközést, csak a bokáján és térdén szerzett néhány zúzódást. A két hét múlva következő Német Nagydíjon való részvétele biztosnak látszik, de az e heti silverstone-i teszten való vezetés kétséges.
“Kimi rendben van” – mondta a csapatfőnök, Marco Mattiacci vasárnap kora este. “Többször is megvizsgálták, a tesztről később döntünk, az még nem világos. 100 százalékosan biztos akarok lenni abban, hogy rendben lesz. De nincs semmi komoly baj.” 
A főnököt arról is megkérdezték, hogy vajon műszaki hiba okozta-e Räikkönen balesetét, de Mattiacci egyértelműen vezetői hibára utalt: “A hiba azzal volt, hogy lement a pályáról, visszatért és ráment egy huplira. Ez volt a probléma.”
A finn versenyző a Ferrari hivatalos sajtóanyagában így nyilatkozott:
F1: Bizonytalan Räikkönen gyógyulása 3


“Sajnos a versenyem már az első körben véget ért, pedig jól sikerült a rajt, előrébb léptem, a 11. helyért küzdöttem” – mondta Räikkönen, aki a 18. rajtkockából kezdett. “Az 5. kanyarnál elhagytam a pályát, amikor pedig visszatértem, rámentem egy rázókőre, elvesztettem az irányítást és a korlátnak ütköztem.”
“Kár, mert szombaton jobbnak éreztem az autót, és mindent bele akartam adni, hogy pontokat szerezhessek. Elkeserítő a dolgok alkulása, de túl fogok lépni ezen és a következő, németországi futamra koncentrálok.”
Räikkönen kilenc forduló után 19 ponttal a bajnokság 12. helyén áll.