A Brit Nagydíjon elképesztő csatát vívott egymással Sebastian Vettel és Fernando Alonso, a körökön át tartó párharcot végül a négyszeres világbajnok nyerte. A csata hevében folyamatosan ment a panaszkodás, hol Alonso árulkodott Vettelre, hol fordítva, a német végül ritkán látható kerék a kerék elleni csata után előzte meg a spanyolt, jelezve, hogy nagyon nem felejtett el vezetni.

F1: Vettel szerint Alonso túl messzire ment 1
F1: Vettel szerint Alonso túl messzire ment 2

F1: Vettel szerint Alonso túl messzire ment

F1: Vettel szerint Alonso túl messzire ment

F1: Vettel szerint Alonso túl messzire ment 4
Fotó megosztása:
F1: Vettel szerint Alonso túl messzire ment 5


“Jópofa, hogy mindketten panaszkodtunk arra, hogy a másik elhagyja a pályát” – kezdte az ötödikként, egy hellyel Alonso előtt célba ért Vettel, célozva arra, hogy igazából oda-vissza ment a dolog. “A csapat szólt, hogy tartsam tiszteletben a pálya határait, ebből gondoltam, hogy Fernando panaszkodik. Mindig ezt csinálja.”

“Kétszer is úgy éreztem, hogy a hatos kanyarban túl messzire ment. Kívülről próbáltam elmenni, az autóm orra már előtte volt, ezt tiszteletben kellett volna tartania. Fékeznem kellett, hogy elkerüljem az ütközést, de Fernandónak nem szokása túl nagy helyet hagyni.”

Vettelnek említették, hogy Alonso tiltott helyen való DRS-nyitásra is panaszkodott, és hogy emiatt vissza kellett volna adnia a pozíciót. “Ennek a kijelentésnek semmi értelme” – utalt Vettel arra, hogy a DRS nyitását az elektronika szabályozza. “Nem tudom, végül ki nyerte a panaszkodást, a lényeg a sikeres előzés.”

“Ami a versenyt illeti, a stratégia döntött. Nem tudom, talán harmadik is lehettem volna, de világos, hogy rossz taktika mellett döntöttünk. Várom a hazai versenyt, az mindig különleges, remek lenne dobogón állni.”

A verseny után Alonso próbálta jelentéktelenné tenni az előzést, és kisebbíteni Vettel érdemeit. “Abban a körben, amikor megelőzött, háromszor vagy négyszer ment le a pályáról” – nyilatkozta Alonso. “De azt hiszem, a következő körben mindenképp megelőzött volna, mert túl lassúak voltunk.”

Alonso utólag a pillanat hevével magyarázta a DRS miatti kifakadást. “Igazság szerint a verseny rossz pillanatában akadtunk össze. Már két körrel Sebastian kiállása előtt arról beszélgettünk a csapattal, hogy feladjuk a versenyt, mert voltak gondok a hátsó szárnnyal és az akkumulátorral is. A szárny konkrétan beragadt, és ez befolyásolta az autó viselkedését. A verseny vége felé ráadásul az üzemanyaggal is spórolnunk kellett.”

Alonso a Twitteren gyors gyógyulást kívánt csapattársának, Kimi Räikkönennek, aki az első körben szenvedett nagy balesetet.