Nico Rosberget bosszantja a szezonbeli első kiesése, csak abban reménykedik, hogy a meghibásodott váltót nem kell kicserélni. Ebben az esetben büntetéssel kezdené hazai versenyét, a soron következő Német Nagydíjat.


Rosberg a 29. körben kényszerült félreállni, és mivel csapattársa, Lewis Hamilton megnyerte a versenyt, már csak négy pont az előnye összetettben. “Nagyon bosszantó” – mondta Rosberg. “Nem tudom, mi történt, de az egészen biztos, hogy a váltó volt a ludas. Már viszonylag korán észrevettem, hogy valami baj van, a 21. körben voltak az első jelek. Akkor még ment tovább, de egyre rosszabb lett a helyzet.”

“Mondtam is a rádión, hogy adjanak beállítási javaslatokat, hogy legalább eljussak a célig, néhány pontot jó lett volna szerezni. A srácok próbáltak is segíteni, de semmi nem változott.” Rosberg már a felvezető kör elején jelezte, hogy valami nem stimmel, valójában az lehetett a legelső jel.

“Nem gondoltam volna, hogy totálkáros lesz a váltó, mindent megpróbáltunk, de hiába. Annak örülhetünk, hogy itt is látszott, az autónk teljesen domináns, ez a verseny olyan volt, mint a szezon elején. A gyorsaság remek, de a megbízhatóságon is dolgoznunk kell.”

“Most ki kell elemeznünk a váltó hibáját, még nem világos, lehet-e vele kezdeni valamit. Elképzelhető, hogy csere és hátrasorolás lesz belőle, de a hazai versenyem így is nagyszerű hétvége lesz.”