Lewis Hamilton maga sem tudja, miért fejezte be idő előtt az utolsó gyors körét a Brit Nagydíj időmérőjén. Az angol láthatóan összezavarodott az érthetetlen hibájától, az újságírók előtt is csak makogott.

F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 1
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 2

F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat

F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat

F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 23
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 24
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 25
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 26
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 27
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 28
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 29
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 30
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 31
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 32
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 33
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 34
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 35
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 36
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 37
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 38
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 39
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 40
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 41
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 42
Fotó megosztása:
F1: Hamilton cserben hagyta a szurkolókat 43


“Nem tudom, nem tudok válaszolni erre a kérdésre” – mondta Hamilton, amikor arról kérdezték, miért vette el a gázt. “Simán csak úgy döntöttem, hogy nem fejezem be a kört.”

Hamilton abba az egyszerű kérdésbe is belezavarodott, hogy azért döntött-e a kör megszakítása mellett, mert úgy érezte, nincs esélye a javításra. “Nyilván nem. Jelenleg semmit nem tudok mondani erről.”

Később azért összeszedte magát kicsit. “Én hibáztam. Mindegy, mit beszéltünk a rádión, az én döntésem volt. Ilyen a pálya, és ilyen a brit időjárás. Itt sok a hazai szurkoló, bocsánatot kérek, amiért cserben hagytam őket. Jelenleg nem hiszem, hogy holnap győzelemmel kárpótolhatok mindenkit, de mindent beleadok majd. Holnap újra erős leszek.”

A világbajnokság szempontjából Hamilton elég kiélezett helyzetben hibázott, de Niki Lauda megerősítette, Hamilton saját döntésének issza a levét. “Trükkös volt a vége” – fogalmazott Lauda. “Simán vezettünk, aztán döntenünk kellett, hogy kimegyünk-e újra. Mindketten úgy voltak vele, hogy megpróbálják, de Lewis úgy érezte, a pálya lassabb, és félreállt. Nico befejezte a körét.”

“Lewis saját döntése volt, azt hitte, nem lehet gyorsabb, de Nico bizonyította, hogy nagyon is lehetett gyorsulni, ő döntött jól. Ismét lenyűgöző munkát végzett a nehéz körülmények között is.”

Toto Wolff sportigazgató-csapatfőnöknek nagy csalódás volt az időmérő. “Elég elkeserítő a helyzet” – bökte ki Wolff. “Annyi mindent el lehet rontani ilyen helyzetben, a Ferrari példája is bizonyította, hogy az utolsó másodpercekig figyelni kell.”

“Nem hinném, hogy ugyanolyan dominánsak lennénk, mint voltunk. Tegnap látszott ugyan, hogy van még egy kis előny, de csak idő kérdése, hogy az ellenfelek a nyakunkon legyenek. Nem lehetünk elöl az egész szezonban.”