Fernando Alonso egészen könnyedén vette, hogy a Ferrari már a Brit Nagydíj időmérőjének elején elszállt a túl későn felrakott slick gumik miatt. “Minden összejött” – kezdte Alonso. “Igyekeztünk reagálni a körülményekre és másokra, láttuk, hogy a Sauber slickeket tett fel, mi is így tettünk.”


“Nem bánom, hogy így döntöttünk, mindenki száraz gumikat tett fel, de jött az eső. Ez van, holnap megpróbálunk javítani. Veszítenivalónk nincs, a rajthelyünk nulla pontot ér.” Alonso utoljára 2010-ben esett ki a Q1-ben, akkor a Maláj Nagydíjon nem jutott tovább.

“Az kétségtelen, hogy hibáztunk, de nem katasztrófa a dolog, mert a bajnokságért nem vagyunk harcban. Igazából mindegy, hogy a nyolcadik vagy a 19. helyről indulunk. Néha megesik az ilyesmi, ha a jó gumit tesszük fel, hősök vagyunk, ha a rosszat, így jártunk. Mivel a két Williams-pilóta is itt van mellettünk, valamit rosszabbul csináltunk, mint a többiek. Próbálunk egy jót versenyezni.”

A spanyol ezzel együtt, immár kerek perec leírta az idei évet: “Igen, nem szeretnék hazudni, vége. Úgy gondolom, ha Rosbergen vagy Hamiltonon kívül bárki is azt állítja, hogy van még esélye a bajnoki győzelemre, az hazudik.”

Kimi Räikkönen sem csinált nagy ügyet a kiesésből. “Balszerencse? Inkább rossz időzítésről volt szó” – magyarázta a finn. “Az eső elkezdett esni a kör felénél, nem tehettünk semmit. Nyilván javítunk holnap, ha innen nem tudnánk előrébb lépni, akkor valami nagy baj van. Mindenesetre hosszú és nehéz verseny lesz holnap, majd meglátjuk.”