Napos, száraz időben zajlott az 50. Brit Nagydíj első szabadedzése Silverstone-ban. A Williams több szempontól is fontos délelőttje azonban gyorsan kész katasztrófába fordult: a 22 év után első nőként versenyhétvégén vezető Susie Wolff autójában négy kör után megadta magát a motor, míg a 200. nagydíjára készülő Felipe Massa vezetői hiba miatt az első fél óra végén ripityára törte a járgányt.
A brazil tavaly is ugyanezt csinálta
Massa esete miatt negyed órára megszakított edzésen a Mercedesek voltak a leggyorsabbak, de a kezdeményezés továbbra is Nico Rosberg kezében maradt, a hazai sztár, Lewis Hamilton komoly lemaradással, bő héttizedes hátránnyal zárt mögötte a 2. helyen.


Fernando Alonso hozta a szokásost: a legközelebbi üldözőként a 3. helyig rángatta a Ferrarit, míg negyedikként a Red Bull-os Daniel Ricciardo zárt, igaz, az edzés vége előtt nem sokkal volt egy kis ijedelem, amikor a sebességváltó rakoncátlankodott. Az autó rendszereinek újraindítása után az ausztrál képes volt kimenni.
Az idén küszködő Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen az 5-6. időt érte el, a top10 végében a két McLaren fogta közre a két Toro Rossót.
A Williams mellett a Saubernél, a Force Indiánál és a héten gazdát cserélt Caterhamnél is tesztpilóta vezetett, az utóbbiaknál a holland Robin Frijns egészen az edzés végéig kénytelen volt a garázsban ücsörögni az autó műszaki hibája miatt.
Műszaki probléma akadt a Lotusnál is: Pastor Maldonado csak installációs körökig jutott, majd az érdemi munka megkezdése előtt a bokszutca kijáratánál leállt, visszatolták a garázsba, többet nem járt kint.
Brit Nagydíj, 1. szabadedzés, Silverstone, 2014.07.04.