A Brit Nagydíj első edzésnapjának végén Lewis Hamilton zárt az élen, de nem örülhetett maradéktalanul, ugyanis egy műszaki hiba miatt leállt alatta az autó, az utolsó fél órában már nem vezetett. Valószínűleg nem érte akkora veszteség, ugyanis a 2. helyen záró Nico Rosberggel elég adatot gyűjtöttek a kemény gumis, hosszabb etapos viselkedésről is.


Ahogy délelőtt, úgy délután is Fernando Alonso zárt harmadikként, bő héttizednyire Hamilton csúcsától.
Daniel Ricciardo – talán még az első edzésen adódott sebességváltó-probléma miatt – mindössze 11 kört ment délután, de így is a 4. időt teljesítette, bő egytizeddel megelőzve csapattársát, Sebastian Vettelt. Ha a kvalifikációs üzemmódban jócskán el is maradtak a Mercedesektől, a Red Bull a hosszabb etapokon nem volt annyira lemaradva az ezüst nyilaktól, ami jól jöhet majd vasárnap.
A Williamsnél a délelőtti katasztrófa után örülhettek a 6. helynek, de Valtteri Bottasra is “lesújtott az átok”, a finn autóján nem sokkal a vége előtt – valószínűleg a rossz rögzítés miatt – “lerobbant” a motorborítás bal hátsó része, miután alákapott a menetszél. Az elem mehet a kukába.
F1: Hamilton lerobbant, de első 3


Bottas mögött a két McLaren, valamint Kimi Räikkönen sorakozott, a top10-et pedig Jean-Eric Vergne zárta, akinél szintén érdekes dolog történt, menet közben a bal első kerékagy-rögzítőanya megadta magát, a felni félig lecsúszott az agyról, de a francia félre tudott húzódni, mielőtt a kerék végleg elvált volna a Toro Rossótól.
A Lotusnál tovább küszködtek, és a szó legszorosabb értelmében hazai versenyén lévő Force Indiánál sem lehettek elégedettek, a silverstone-i alakulat versenyzői csak a 16-17. időt hozták ki az autóból.
A Brit Nagydíj szombaton a harmadik edzéssel és az időmérővel folytatódik, mindkettőn eshet majd.
Brit Nagydíj, 2. szabadedzés, Silverstone, 2014.07.04.