Kimi Räikkönen a múlt hétvégén a goodwoodi autós fesztiválon szerepelt, de nem várta be a most következő Brit Nagydíjat Angliában, a hét elején átugrott Olaszországba is. 


A finn pilóta az elnökkel, Luca di Montezemolóval és a csapatfőnök Marco Mattiaccival tárgyalt, majd a mérnökökkel ült össze, hogy megvitassák az F14T fejlesztéseit, de a párhuzamosan futó 2015-ös felkészülésről is tájékozódott, sőt, meg is nézte a jövő évi modellt.
“Hasznos volt a maranellói találkozó a mérnökökkel. Tudjuk, hogy sokat kell javulnunk, most a következő futamra koncentrálunk” – mondta.
“Silverstone nagy múltú helyszín. A pálya változott valamicskét az elmúlt években, de így is nagyon szeretem, a gyors kanyarok igazi kihívást jelentenek. Sokszor esik is, amitől lutri lehet az egész, de ez mindenkire érvényes. Előre annyit mondhatok, hogy ahogy mindig, most is mindent beleadok majd” – ígérte az eddig csak küszködő, 19 pontjával csak a bajnokság 12. helyén álló világbajnok.
A Silverstone-ban általában jól teljesítő Fernando Alonso nagyon várja a Brit Nagydíjat: “Tapintható a hagyomány, minden versenyző igyekszik jól szerepelni az angol nézők előtt. A szurkolók nem csak szeretik a Forma-1-et, de nagyon értenek is hozzá.”