Pénteken a szabadedzésekkel megkezdődik a Brit nagydíj Silverstone-ban. A Forma-1 bölcsőjének számító pályán rendre esik a versenyhétvégéken, és úgy tűnik, idén sem lesz másként.
Az előrejelzések szerint holnap még csak felhősödésre kell számítani nap közben, a csúcshőmérséklet 21 fok lesz, de kora este elered, és szombat reggelig végig eshet. Az utolsó edzés és a szombat délutáni időmérő időszakában bármikor várhatók záporok, a hőmérséklet pedig a 20 fokot sem éri majd el, 17-18 fokon tetőzhet. Vasárnapra is felhős, azonban száraz időt valószínűsítenek, szintén 17-18 fokos hőmérséklettel.
A hűvös idő biztosan feladja majd a leckét a pilótáknak és csapatoknak, ugyanis a Pirelli a gyors, komoly kanyarterheléseket jelentő silverstone-i aszfaltcsíkra a két legkeményebb keverékét, a keményet (narancs) és a közepest (fehér) szállítja – a felmelegítésük kínkeserves lehet.
Az FIA a tavaly bevezetett gyakorlatnak megfelelően két – különálló – DRS-zónát jelöl ki a versenyre: az első az Arena és a Brooklands közötti Wellington egyenesen, míg a második a régi célegyenesen fekszik.
A pilótasteward a brit legenda, az 1992-es világbajnok Nigel Mansell lesz.
F1: Hozza a formáját az angol időjárás 1