Goodwood tökéletes benzincirkusz, angol arisztokratikus hangulatba csomagolva. Nem egyszer irtunk már róla mi is idén, hiszen több korabeli, vagy épp veterán F1-es autó tette tiszteletét Lord March udvarának szűk útjain, a szalmabálák között.

Nagyszerű műsor ez, ahol a közönség kiszolgálása a cél, akik rajongásuk tárgyait itt mozgásban, üzemanyagot égetve csodálhatják. Viszont azért az időfutam se marad el, így a bátor pilóták próbára tehetik vezetési képességüket, és végigszáguldhatnak a keskeny aszfaltcsíkon. Idén Sebastian Loeb volt a leggyorsabb, a Peugeot 208 T16 Pikes Peak szinte természetfeletti erejét mérnöki pontossággal kordában tartva 0:44,60-as időt futott. Pokoli gyors, és tudjuk, hogy Loeb isteni zsenije szinte mindenből kihozza a maximumot, aminek négy kereke van.

Ideje mégis sokkal elmarad az abszolút rekordtól, ami Nick Heidfeld nevéhez fűződik. A volt F1-es versenyző 1999-ben állította fel 0:41,60-as rekord eredményét, a V10-es motorral ordító Mclaren MP4-13 volánja mögött. A videó mindent elmond, felesleges ragozni, ilyen brutális tempóban ritkán láthatunk F1-es autót versenypályán kívül hajtani!