A Force India a 2014-es szezon egyik meglepetése, a silverstone-i központú indiai csapat eddig minden versenyen pontot szerzett, legutóbb, Ausztriában a 6. és 9. helyet hozták. 
A tulajdonos-főnök Vijay Mallya szerint a Red Bull Ringen fordított stratégiával kilenc helyet javító Sergio Perez, valamint az Ausztrália óta megszakítás nélkül pontokat szerző Nico Hülkenberg is készen áll a hazai versenyre, a hétvégi Brit Nagydíjra.


“Jó lökés volt (az ausztriai 6. hely), különösen Checónak a montreali eset után. Övé lett a leggyorsabb kör is, ami szerintem sokat jelent. Fontos, hogy mindkét autóval pontot szereztünk és megtartottuk a konstruktőri 4. helyet – bár úgy gondolom, hogy Nicóval jobb eredményt is elérhettünk volna.” 
“Igazán felnézek Checóra, belemenős srác, imádja a versenyzést, és nem érdekli, hogy ki van előtte, ugyanolyan higgadtan megy előre. Tehetséges srác, örülök, hogy itt van a csapatunknál. Nico képességeit paddockszerte elismerik, az idény eleje óta minden futamon pontot szerzett. Szerintem az szezon második felében is remekel majd” – mondta Mallya. 
“Hogy jó lesz-e az autónk Silverstone-ban? Szerintem el kellene már felejteni azt a hozzáállást, hogy az egyik pályán jó az autó, a másikon meg nem. Minden pályán versenyképesnek kell lennünk. Silverstone nyilván különleges számunkra, hiszen ezt tekintjük a hazai pályánknak, szóval mindent beleadunk, jól akarunk szerepelni.”


Ezzel nem is lesz gond, ugyanis mind Hülkenberg, mind Perez az egyik kedvencének tekinti a Brit Nagydíj helyszínét:
“Egyértelműen az egyik kedvenc futamom” – mondta a német. “Ausztriában telt ház volt, és ugyanerre számítok Silverstone-ban is. Nagy múltja van a futamnak, a szurkolók pedig elképesztők. Mivel ez a csapat hazai versenye, bőven lesz időm a gyárban arra, hogy a többiekkel legyek, akiket amúgy ritkán látok. Az egész hét nagyon jó hangulatú. Minden pilóta szereti a pálya gyors részeit. Azt nehéz megmondani, hogy a keményebb keverékekkel hogy bírunk majd, de remélem, hogy folytathatom majd a pontszerzési sorozatot!”
Perez így beszélt: “Silverstone talán egy kicsit nagyobb kihívást jelent majd, mint az előző versenyek, de biztos vagyok benne, hogy ott is jól mehetünk majd. Szeretem a pályát, és általában jól is szerepeltem ott eddig. Mostanáig mindenütt elég jól mentünk, szóval semmi akadálya, hogy ezen a hétvégén is jól teljesítsünk. Ez a csapat hazai versenye is egyben, ami további motivációt nyújt.”