Az elmúlt napokban felröppent, hogy a McLaren a jövőre kezdődő új hondás korszakra szeretne igazi nagyágyút igazolni, Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is a listájukon van. Természetesen kérdéses, hogy akármelyiküket is meg tudják-e szerezni, de az világosnak látszik, hogy nyitva akarják tartani a lehetőségeket.


A csapatfőnök, Eric Boullier a héten arról beszélt, hogy a veterán Jenson Button és az újonc Kevin Magnussen szerződéshosszabbítása sem téma egyelőre:
“Erre a kérdésre sem igent, sem nemet nem tudok mondani” – felelt Boullier, amikor arról kérdezték, meg akarják-e tartani Buttont.
“Szerencsés helyzetben vagyunk, mert két olyan pilótánk van, aki maradni szeretne a jövőben is. Vannak opcióink a szerződésekre, amiket aktiválhatunk, szóval egyáltalán nem akarjuk elkapkodni jövő évi felállásról szóló döntést – minden lehetséges stratégiát mérlegelünk.”
A még 2000-ben bemutatkozott Button a mezőny legtapasztaltabb, és Kimi Räikkönen mögött néhány hónappal elmaradva a második legidősebb versenyzője.