Ahogy hétfőn írtunk róla, ismeretlenek francia, svájci és német médiumoknál házalnak Michael Schumacher állítólagos egészségügyi adataival, 50 ezer eurót (15 millió Ft) kérve a dokumentumokért.
Schumi december 29. óta fekszik itt  Fotó: Europress

Schumi december 29. óta fekszik itt Fotó: Europress

Schumi öt és fél hónapig feküdt Grenoble-ban Fotó: Europress


Mostanra világosabbá vált néhány részlet: megtudtuk például, hogy a még tavaly december végén agysérüléseket szenvedett Schumachert június 16-ig ápoló grenoble-i egyetemi kórház június 19-én tett feljelentést az adatlopás és a betegjogok megsértése miatt, míg a család másnap tette meg ugyanezt.
Mára azt is tudni, hogy egy 11-12 oldalas dokumentumról van szó, amely nem a hétszeres világbajnok teljes grenoble-i dokumentációja, hanem egy összefoglaló jellegű levél/zárójelentés, amelyet a lausanne-i kollégáknak szánt Schumacher egyik kezelőorvosa. Az továbbra sem világos, hogy nyomtatott formájában fotózták-másolták-e le vagy a kórház számítógépes rendszerét feltörve jutottak hozzá, de a hatóságok nyomoznak.
“A teljes számítógépes rendszerünket szakértők vizsgálták meg, hogy kiderüljön, valaki jogtalanul hozzáférhetett-e Michael Schumacher adataihoz, esetleg külső hekkertámadás történt-e, nyomokat azonban nem találtunk” – nyilatkozta a német Bildnek a grenoble-i kórház igazgatója, Jacqueline Hubert, hozzátéve, hogy a rendőrség minden szóba jöhető dolgozót is kihallgat.
A lausanne-i kórház, itt zajlik a rehabilitáció Fotó: Europress

A lausanne-i kórház, itt zajlik a rehabilitáció Fotó: Europress

A lausanne-i kórház, itt zajlik a rehabilitáció Fotó: Europress


“Korlátozott számú emberről van szó. A kezelőorvos meghatározta azok körét, akiknek hozzáférése volt Schumacher adataihoz. A Schumacher-karton álnéven futott a rendszerben” – a Bild a nevet is tudni véli: a 45 éves expilóta Jeremy Maritnként szerepelt a nyilvántartásban.
Michael Schumachert – szintén álnéven – múlt hétfőn szállították el Grenoble-ból a svájci családi otthonukhoz jóval közelebbi lausanne-i klinikára, hogy ott induljon a hosszú, és egyelőre bizonytalan eredményű rehabilitációs folyamat. A Forma-1-es legenda nincs kómában, de továbbra is csak rövid időszakokra van eszméletén, olyankor szemmozgásokkal, biccentésekkel kommunikál, beszélni nem képes.