Lewis Hamilton csúnyán elbakizta az Osztrák Nagydíj időmérőjét, a Q3-ban nem futott mért kört, így csak a 9. helyről rajtolt vasárnap. Vasárnap ragyogó rajttal köszörülte ki a csorbát, az első kör végére csapattársa, Nico Rosberg mögé került, majd a 3-4. pozícióból 1-2. lett, miután a Williamsek visszaestek a stratégia miatt.


Hamilton a futam záró szakaszában üldözte a vezető Rosberget, de nem sikerült támadási közelségbe jutnia, a lemaradása 1,7-2 másodperc között ingadozott. A futam után sokan a csapatra mutogattak, összeesküvést sejtettek, ugyanis Rosberg bokszkiállásai F1-es mércével jóval gyorsabbak voltak, mint az angol kerékcseréi. Hamilton utólag elhessegette ezt:
“Az egyik kiállásnál gond volt a bal első kerékkel, és azt hiszem, hogy az elsőnél egy kicsit túlfutottam a bokszon az autóval. Összességében két másodpercet veszítettem. Értékes idő, de így sem lettem volna első” – szögezte le.
A spielbergi győzelemmel Rosberg 22-ről 29 pontra növelte az előnyét Hamiltonnal szemben a bajnokságban, de az angol azt mondja, nem tört meg.
F1: Nem volt Hamilton-összeesküvés 3


“Örülök, hogy sikerült visszakapaszkodnom (a 9. helyről). Mindig tanul valamit az ember, és ne feledjük, mennyi pontot veszítettem a kiesésekkel. Bár többször nem értem célba, így is csak 29 pont a hátrányom, az idény vége pedig messze van még” – utalt a hátralévő 11 futamra, amelyből az utolsón ráadásul dupla pontokat osztanak majd.
“Bőven volt pozitívuma a hétvégének. Nagyon jó volt a tempóm, és bár most nem sikerült maximális eredményre váltani, legközelebb így lesz!”