A Sauber az Osztrák Nagydíjon sem ért pontszerző hely közelébe, a csapat egyre kiábrándítóbb helyzetben van. Maga Monisha Kaltenborn csapatfőnök nyilatkozta a futam után, hogy az alakulat teljesítménye elfogadhatatlan, több súlyos hibát is vétettek a szerelők a Red Bull Ringen.


Esteban Gutierrez jobb hátsó kerekét például nem rögzítették megfelelően, mielőtt kiengedték a bokszból, emiatt a mexikói tíz másodperces idő-, illetve tízhelyes rajtbüntetést kapott a következő futamra. Ami még elképesztőbb, hogy a csapat azonnal beleüvöltötte a rádióba, hogy álljon meg – de ezt az üzenetet véletlenül Adrian Sutilnak küldték el.

Sutil kint a pályán nem értette a dolgot, le is lassított, és ugyan gyorsan tisztázták a félreértést, így is tíz másodpercet veszített. “A mai munkánk elfogadhatatlan volt” – mondta Kaltenborn. “Ilyen hibának egyszerűen nem szabad megtörténnie egy bokszkiállásnál. Alaposan megvizsgáljuk, hogy mi történt, következmények lesznek. Mindkét pilótánk jó teljesítményt nyújtott a versenyen, de ezzel semmit nem érünk, ha hibázunk. Ezt nem engedhetjük meg magunknak.”