Sebastian Vettel pechszériája a Red Bull hazai pályáján is folytatódott, a világbajnok autójában már a második körben elment a hajtás. Egy kör hátrányban ugyan magához tért az autó, a Red Bull egy ideig várt is egy biztonsági autós periódusra, de végül a kiállás mellett döntött a csapat.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Őszintén szólva, nincs sok kedvem beszélni” – mondta a kamerák előtt a rendkívül csalódott Vettel, akit egyébként nem büntettek az Esteban Gutierrezzel történt koccanása miatt. “A lágy gumikkal indultunk, kíváncsiak voltunk, meddig jutunk velük. De a stratégia elég gyorsan összeomlott.”

“Úgy érzem, az első két kör egész jól sikerült, aztán hirtelen elszállt az erő az autóból. Nem tudom, mi volt a probléma, de az nyilvánvaló, hogy végül magától megoldódott. Sok értelme nem volt egy kör hátránnyal kocsikázni, és mivel a biztonsági autó sem jött be, úgy döntöttünk, hogy inkább spórolunk a kilométerekkel.”

“Nem túl örömteli, hogy egyik pillanatban a gázra lépve nem történik semmi, aztán pár pillanattal később minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Nem tudom, miért pont nálam jön a sok műszaki hiba, de ez van.”

“Hogy mit gondolok a világbajnokságról? Ehhez igazán nem kell zseninek lenni. Itt állok, ismét pont nélkül, ez sose jó. Nem mondom, hogy már hozzászoktam, most kicsit mégis könnyebben veszem.”

Az utolsó körben Nico Hülkenberg ellen látványos előzést bemutató Daniel Ricciardo sem jutott előrébb a nyolcadik helynél, a Red Bull (vagy inkább a Renault) látványosan szenvedett a Red Bull Ringen. “Minden nagyon szerencsétlenül jött ki, pedig szerettünk volna többet mutatni a hazai közönségnek” – nyilatkozta Ricciardo, aki az első körben a tizedik helyre esett vissza az ötödikről. “Elég bosszantó volt, sose jó az első körben hátrafelé haladni. Pedig nem volt annyira rossz a rajt, idén a jobbak közül való volt, de próbáltam kívül maradni, ami nem volt túl jó ötlet. Lesodródva lendületet veszítettem, elég mérges voltam magamra.”

“A folytatásban mindent megpróbáltunk, de ennél többet nem tudtunk kihozni ebből a versenyből. Ezen a hétvégén volt néhány csapat, amelyik előrelépett, a Williams és a Toro Rosso fejlesztései is jól sikerültek, de remélhetőleg Silverstone-ban újra formában leszünk. Imádom Silverstone-t, a kedvenc pályám, remek érzés vezetni rajta. Remélhetőleg a mi dolgaink is jobban alakulnak majd. Ma csak az utolsó kör csalt mosolyt az arcomra, egyébként elég szomorú versenyünk volt.”