Sebastian Vettel ismét borzasztó időmérős eredményt ért el, ráadásul a Red Bull hazai pályáján. A címvédő a 13. lett, de Sergio Perez büntetése miatt a 12. helyről rajtolhat, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo az ötödik helyet szerezte meg. “Sokkal több nem volt ebben az időmérőben” – jelentette ki Vettel.


“Két köröm volt, mindkettő nagyjából ugyanolyan gyors, de mégis lassú. Kár érte, de ez van, így alakult, nem lehet változtatni rajta. Nincs sok értelme ‘volna’, ‘ha’ és ‘de’ szavakat használni, attól nem leszek előrébb.”

“Nem voltunk olyan gyorsak, mint az elmúlt néhány versenyen, nehezen mentek a dolgok egész hétvégén. Próbáltunk alkalmazkodni, én is, de így is maradt néhány dolog, ami nem tetszett. Úgy tűnik, hogy Daniel ismét jobban tudott alkalmazkodni, egész hétvégén gyorsabb volt nálam az ötös kanyarban, sőt valamivel a kettesben is. Csak gratulálni tudok neki.”

“A holnapban még sok van, a versenyen bármi megtörténhet. Arra ugyanakkor nem számítok, hogy a várható hőség a kezünkre játszik majd, a körülmények senkinek nem jelentenek majd határozott előnyt.”

Daniel Ricciardónak mindent ki kellett préselnie a Red Bullból, hogy befusson ötödiknek, szerinte ez volt a maximum. “Kemény nap volt, sőt ha őszinte akarok lenni, ugyanezt mondhatom az egész hétvégére” – vallotta be Ricciardo. “Tisztára olyan érzés volt, hogy az autó utolsó erőtartalékát is be kell vetnünk, ha ott akarunk lenni az első ötben, szerencsére sikerült.”

“Egész hétvégén csak rohanunk a riválisok után, amiért csak elismerés jár nekik: nagyon jól összerakták az autóikat erre a hétvégére. Az ötödik hely volt az abszolút maximum, amit elérhettünk ma.”

Christian Horner csapatfőnök egyetértett az ausztrállal. “Ennél jobbak nem lehettünk volna. Kis csalódás, hogy Sebastian nem jutott a Q3-ba, de a versenytempónk szerencsére jobbnak tűnik.”