Fernando Alonso örül az Osztrák Nagydíj időmérőjén megszerzett negyedik helynek, de úgy érzi, csak jó stratégiával van esély legyőzni a Mercedes-motoros autókat. “Jó érzés, hogy ennyire közel voltam a legjobbakhoz, de igazán elégedett csak az első sorral lennék” – mondta Alonso.


“Szeretnék gratulálni Felipének, lenyűgöző munkát végzett, és tudom, hogy régóta várt erre a pillanatra. Mindig tudtam, hogy nagyon-nagyon gyors, kevesen hittek nekem, amikor azt mondtam, hogy ő volt az eddigi leggyorsabb csapattársam. Szerintem lesz esélye a győzelemre is. A mi tempónk továbbra sem olyan jó, mint a Mercedesé vagy a Williamsé, de ezen a versenyen így is a szokásosnál közelebb lehetünk hozzájuk. Összességében a vártnál jobban alakultak a dolgok, egy remek körrel fejeztem be a szezon eddigi legjobb időmérőjét.”

“Még nyitott, hogy mi lesz holnap, nagy küzdelemre számítok, mindent megteszek majd, hogy a lehető legelőrébb végezzek. Ha lesz esély a dobogóra, szeretném megragadni. Tudjuk, hogy Lewis mögöttünk van, és övé a legjobb autó, igazából nem is normális, hogy előtte vagyunk. Valószínű, hogy előbb-utóbb előrekeveredik majd. Normál körülmények között nem tudjuk megfogni a Mercedeseket, de a stratégiával esetleg elérhetünk valamit. Figyelnünk kell majd Ricciardóra és Vettelre is, aki a sok új gumijával okozhat meglepetést.”

“Világos, hogy a Kanadában bemutatkozott új elemekkel fejlődtünk, az előző versenyen valamilyen okból mégsem tudtunk előnyt kovácsolni belőlük. Most úgy tűnik, tényleg a jó irányba megyünk, de még hosszú út áll előttünk.”

A nyolcadik idővel záró Kimi Räikkönen azt mondta, hogy továbbra is gondjai vannak a gumikkal, a Red Bull Ring első kanyarja pedig kifogott rajta:
 
“Nagyon küszködtem az első kanyarral, nem tudtam elcsípni. Három köröm volt, próbálkoztam, de az utolsó körön kockásra fékeztem a bal elsőt ugyanott, és ezzel annyi is volt. Az első kanyaron úszott el minden, az egyenesekben már sok időt veszítettem a vibrációk miatt, nem jött a köridő. Elkeserítő, hogy egész hétvégén nem tudtam összerakni egy rendes kört. A tempó nem lett volna rossz, de küszködtem. Azért nem katasztrófa, de nem épp itt szeretnék tartani.”
 
“A futamon jobban bírok a gumikkal. Egy körön nem tudom őket rendesen működésre bírni – nem is csak ezen a hétvégén -, de a versenyeken jobban szokott menni.”