Sebastian Vettel 2014-es címvédése finoman szólva sem indult jól, a német pilóta az idény kezdete óta rendszeresen kikap új csapattársától, Daniel Ricciardótól, aki két héttel ezelőtt Kanadában már a Red Bull idei első győzelmét is megszerezte.
A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko nemrég elárulta, hogy a Kínai Nagydíj el is kellett beszélgetnie Vettellel, aki most, a csapat hazai versenye előtt maga is arról beszélt, hogy bőven van még miben javulnia: 


“Elég világos, jól látom, hogy mit csinálok a pályán. Rögzítünk minden adatot, ezek megadják a válaszokat. Ami azt illeti, a teszteken nem mentem valami sokat és az idény elején a hétvégéken sem, szóval nem mentek simán a dolgok. De úgy gondolom, hogy problémamentes hétvégéim nem voltak rosszak.”
“Hogy szerettem-e volna gyorsabb lenni? Igen. Ez pedig azt jelenti, hogy van még dolgom, hozzám kell igazítani az autót, többet kell belőle kihoznom, és akkor talán a Mercedeshez is közelebb kerületünk egy kicsit.”
Vettel Ricciardo előny ellenére nem hiszi, hogy a fiatal ausztrál keményebb ellenfél lenne, mint elődje, Mark Webber volt.
“Azt hiszem, egyszerűen csak nem alakultak simán a dolgaim. Nem mondanám, hogy ő jobban megszorongatott, mint ezelőtt. De igen, azt kimondhatjuk, hogy jobb eredményei voltak eddig, ő volt előrébb, míg a korábbi években én voltam Mark előtt. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy minden verseny egy külön történet, és minden történetnek két oldala van. Daniel nagyszerű munkát végez, ez nem kérdés. Képes kihozni a maximumot az autóból, már az első futamtól képes volt erre, ami jó dolog. Nekem még meg kell oldanom pár dolgot, de jó látni, hogy a másik oldalon jól megy.”
F1: Vettel elismeri, hogy le van maradva 3


Ricciardo a spielbergi pályán arról beszélt csütörtökön, hogy a montreali győzelme a csapatot és Vettelt is felpörgeti. 
“Nagyon sportszerű és tisztességes volt a futam után. Nyilván szeretett volna ő állni a dobogó tetejére, de ahogy mondtam, láthatóan örült az én sikeremnek is. Szóval rendben volt ez. Azt hiszem, ez csak még jobban motiválja majd, szóval én sem dőlhetek hátra, nem bízhatom el magam.  Hajtok tovább, és remélhetőleg mindkettőnk számára jól alakulnak majd a dolgok, mindketten az élen lehetünk majd!”
“A csapatnak is további motivációt adott a győzelem – nem mintha amúgy ne lettünk volna motiváltak. Mindenkit felbuzdított, és még többet akarunk. Láttam a csapatot, amikor befutottam, úgy örültek, mintha az első Forma-1-es győzelmük lett volna. Azért eltart majd egy darabig, nem holnapra lépünk az élre, még mindig le vagyunk maradva, de ahogy mondtam, remélhetőleg újra a dobogó tetejére állhatunk még idén! Dolgozunk rajta.”