Kimi Räikkönen hervasztó ferraris visszatérését mostanra nem kell részletezni, a finn köztudottan, bevallottan küszködik, nem képes tartani a lépést Fernando Alonsóval. A 2007-es bajnok a hétvégi Osztrák Nagydíj előtt is bizonytalan, inkább csak reméli, hogy jobban mennek majd a dolgai. Pörögni viszont nem fog úgy, mint Kanadában, ígéri. 
“Nagyon sok mindent megvizsgáltunk már, de nagyon nehéz megmondani, mi is az ok. Remélhetőleg itt egy kicsit versenyképesebbek és elégedettebbek lehetünk majd a dolgok alakulásával, jobb eredményeink lesznek!”


“Amikor összejönnek a dolgok, előfordul az ilyesmi (a megpördülés) – már az edzésen előjött, de talán nem foglalkoztunk vele elég komolyan akkor, viszont nem fog újra előfordulni. Sokat változtattunk a legutóbbi verseny óta.”
 
Räikkönen szerint általában is jobb lehet a Ferrari a Red Bull Ringen, mint két hete Montrealban volt:
“A pálya nem olyan veszettül más, mint a kanadai, ott hosszú egyenesek és sikánok vannak, itt meg hosszú egyenesek és három gyors kanyar. De így is jobb lehet számunkra, mint Kanada volt – Kanada és Bahrein a két legkeményebb pálya a Ferrarinak, szóval bízzunk benne, hogy itt jó lesz majd. Persze majd meglátjuk az edzéseken.”
Räikkönen Jenson Buttonnal, Fernando Alonsó és Felipe Massával “az öregek” közé tartozik, akik egykor már versenyeztek a Forma-1-ben az osztrák pályán. A finn szívesen tér vissza:
“Először is, jó Európába jönni, jobb mint Koreába vagy akárhova. Szép hely, és szépen újjáépítették. Szép emlékeim vannak a pályáról, általában jó versenyeket produkált, a vonalvezetés miatt itt lehetséges az előzés.”