A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Force India kérelmére újra megnyitotta a Sergio Perez és Felipe Massa között a Kanadai Nagydíj utolsó körén történt ütközés ügyét, ugyanis a stewardok Montrealban nem hallgatták meg az akkor még kórházban lévő mexikói pilótát.


Az Osztrák Nagydíj versenybírói pénteken, a második szabadedzés után fogadták Perezt és megvizsgálták a csapat által benyújtott telemetriai adatokat is, de az éles vitákat kiváltó eset végeredménye nem változott, a Force India versenyzőjére két hete kiszabott öthelyes rajtbüntetést helyben hagyták.
“A 11 rajtszámú versenyzője azzal érvelt, hogy a Forma-1-es Sportszabályzat 20.4-es pontja alapján joggal használhatta a pálya teljes területét, azonban a stewardok szerint egyértelmű, hogy a védekező manőverre már a féktávon került sor. A 20.4-es pont egyértelműen kijelenti, hogy a védekezéshez csakis a féktáv előtt lehet felhasználni a pálya teljes szélességét, ennek megfelelően a 11-es rajtszámú versenyző nem védekezhetett volna úgy, ahogy tette” – indokoltak a versenybírók. 
Perez természetesen nem örült:


“Elmentünk, bemutattuk a bizonyítékokat, az adatokat, a képeket, amit nem tudtunk megtenni Montrealban. Bíztunk benne, hogy megfelelő bizonyítékaink vannak. A versenybírók ésszerűen kezelték a dolgokat, bizonyos szintig el is fogadták az érvelésemet, de az eredmény nem változott. Csalódott vagyok, de most már tovább kell lépni, persze elég fájdalmas lesz az öthelyes hátrasorolás ezen a rövid pályán, ahol nehéz előzni. De nem akarok többet beszélni a balesetről, arról, hogy mi történt és mi nem. Itt az ideje továbblépni, a csapattal közösen igyekszünk a lehető legjobban felkészülni vasárnapra.”
A versenybírók – automatikusan – 1000 eurós (bő 300 ezer Ft) pénzbírságot is kiosztottak pénteken Fernando Alonsónak – pontosabban a Ferrarinak -, amiért a spanyol pilótát két ízben is gyorshajtáson érték a bokszutcában. 
A Toro Rosso csapatra tízszer ekkora (10 ezer euró) bírságot róttak ki, amiért Jean-Eric Vergne autójára az első szabadedzés első félórájának lejárta után tették fel a csak a gyakorlás elején használható plusz szett gumit. A büntetést azonban felfüggesztették, csak akkor lép életbe, ha még egyszer hasonlón érik az alakulatot.
Szintén vizsgálat alá vonták a mclarenes Kevin Magussent, a Force Indiá-s Nico Hülkenberget és a caterhames Kobajasi Kamuit, amiért a bokszutca-bejáratnál átvágták a záróvonalat, de büntetést nem osztottak ki, azonban a stewardok figyelmeztették a versenyzőket, hogy később már nem lesznek elnézőek.