A Red Bull Ringen délután folytatódott az évtizedes kihagyás után feltámasztott Osztrák Nagydíj versenyhétvégéje a második szabadedzéssel.


A Mercedesek dominanciája folytatódott, az élen Lewis Hamilton és Nico Rosberg végzett. Az angol pilóta még saját csapattársának is négytizedet adott, ami jelentős különbség a viszonylag rövid és kevés kanyart tartalmazó nyomvonalon.
A legközelebbi üldöző megint a ferraris Fernando Alonso volt, de ő már közel egy másodpercet kapott a 2008-as bajnoktól. A spanyol csapattársát viszont megverte, Kimi Räikkönen fél másodperces hátránnyal csak a 11. lett.
Alonso mögött a Mercedes-motoros Williamsek következtek, az egyenesek által dominált pályán ez nem is meglepő. 
A délelőtti, kínosnak nevezhető 15. hely után Sebastian Vettel a második edzésen jobban teljesített a hazai pályán, a 6. helyre hozta fel a Red Bullt, amelyen egyébként ki kellett cserélni a padlólemezt a korábbi durva megpördülése miatt. (Hasonlót ezúttal Räikkönen produkált az utolsó kanyarban.)
F1: Alonso üldözi a Mercedeseket 3


A top10 végében a két McLaren, Daniel Ricciardo és a délelőtt is jól menő Jean-Eric Vergne zárt a Toro Rossóval.
Mivel a Red Bull Ringen alacsony leszorítóerővel mennek, a tapadásban nagyobb szerepet kapnak a gumik, így a kopással, szemcsésedéssel többen is bajlódtak, de az aszfalt felgumizódása – amiben a GP3-asok és a GP2-esek is segítenek – valószínűleg javít majd a helyzeten.
Az edzés vége felé a pályától nem messze már esett, de komoly csapadék nem volt a Ringen, csak néhány kósza csepp hullott az aszfaltra itt-ott.
Az Osztrák Nagydíj időmérője szombaton a hagyományos időpontban, délután 14 órakor kezdődik.
Osztrák Nagydíj, 2. szabadedzés, Red Bull Ring, 2014.06.20.