Nico Rosberg Lewis Hamilton kiesése miatt simán nyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, azonban miután négy futamon keresztül “csak” második helyekkel asszisztált az angol győzelmeihez, úgy tűnt, a Mercedes másodhegedűse lesz belőle idén.
A német aztán az elmúlt két versenyhétvégén fordított: Monacóban vitatható módon pole-t szerzett, amit győzelemre is váltott, Kanadában pedig már erőből nyerte meg az időmérőt, a versenyen pedig végül a 2. helyen vitte célba az ezüst nyilat, amelyre az ugyanolyan problémákkal küszködő Hamilton nem tudott eléggé vigyázni, és kiesett.
Rosberg Montrealban 22 pontos előnyre tett szert a bajnokságban, úgy véli, ezzel nem csak a pontok terén, hanem pszichológiailag is odavágott Hamiltonnak:
“Ha a csapattárs három-négy versenyt nyer sorozatban, az nyilván megerősíti a helyzetét, szóval nagyon fontos volt megtörni azt a sorozatot, hiszen a pszichológia fontos tényező a sportban. Szóval ha megvan ez az eredmény, ahogy nekem már megvan, az előnyt ad, egyértelműen segít. Fontos dolog” – mondta.
F1: Rosberg megroggyantotta Hamiltont 3


Persze ahhoz, hogy Rosberg előnyben maradjon, vezethesse a bajnokságot, el kell kerülnie a Hamiltont már kétszer is végzetes eredménnyel sújtó problémákat.
“A megbízhatósági problémák nem segítenek. Bombabiztos autó kell. Folyamatosan dolgozunk is rajta. Nekem eddig elég jól alakult ebből a szempontból, de akadtak problémáink, szóval el kell érnünk, hogy 100 %-osak legyünk” – magyarázta még Kanada után.  
Ami a hétvégén egy évtizedes kimaradás után, a Red Bull által felújított pályán visszatérő Osztrák Nagydíjat illeti, így beszélt a bajnoki éllovas:
“Nagyon várom az ausztriai futamot, és azt, hogy újra győztes formába lendülhessek! Bár a Red Bull Ringen sosem vezettem, korábban, még tíz évvel ezelőtt a Forma-3-ban mentem rajta, amikor még A1 Ringnek hívták.”
“Természetesen teljesen más lesz a turbós, 1,6 literes V6-os hibrid Forma-1-essel, szóval gyakorlatilag mindenki a nulláról indul. Ami engem illet, kimondottan szeretem az ilyen kihívásokat, szóval izgatottan várom, hogy újra autóba üljek és újra az élen szerepeljek.”