A Ferrari számára elengedhetetlen a megújulás, és ehhez újabb szakembereket is szeretnének begyűjteni, azonban a Red Bull-os sztártervező, Adrian Newey sokadjára is nemet mondott nekik nemrég.
F1: A Ferrarinak nem megy a fejvadászat 1
F1: A Ferrarinak nem megy a fejvadászat 2

F1: A Ferrarinak nem megy a fejvadászat

F1: A Ferrarinak nem megy a fejvadászat

F1: A Ferrarinak nem megy a fejvadászat 4
Fotó megosztása:
F1: A Ferrarinak nem megy a fejvadászat 5


Most kiderült, hogy Maranellóban egy másik visszautasítást is le kellett nyelniük: az olasz Autosprint értesülése szerint ugyan megkörnyékezték a Mercedes motorfőnökét, Andy Cowellt is, de az angol mérnök Red Bull-os honfitársához hasonlóan nemet mondott. 
Az egykori Benetton- és Renault-főnök Flavio Briatore szerint világos a helyzet:
“Én úgy gondolom, hogy a Ferrarinak kellene egy angliai központ is, hiszen ott koncentrálódik a Forma-1-es ipar. Maranellóba nehéz brit mérnököket csábítani, ott nehéz hatékony csapatot felépíteni” – magyarázta az olasz.
“A Ferrari súlyos krízisben van idén, és már esélyük sincs a talpra állásra. A Ferrari az elhelyezkedésének levét issza, Maranello nem az F1-es világ központja, az ugyanis Angliában van. Komoly átalakításokra lenne szükség a csapatnál. A szakemberek jelentik az akadályt? Nem, a szervezés. Köztudott, hogy kik a legjobbak, de nehéz őket Olaszországba csalni.”