Nico Hülkenberg ötödik lett a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, és a stratégia ugyan jobban is kijöhetett volna a németnek, alapvetően elégedett az eredménnyel. Hülkenberg az összes idei futamon pontot szerzett, a tavalyi sauberes időszakot is számolva zsinórban kilenc pontszerzésnél tart.


“Ötödik hely és tíz pont jó eredmény erről a versenyről” – jelentette ki Hülkenberg. “Volt esemény bőven: nyertem néhány pozíciót Sergio és Felipe ütközése miatt, de veszítettem is egyet Buttonnal szemben, miközben Alonsóval csatáztam. A pontszerző hely azonban egy pillanatig sem volt veszélyben.”

“A rögtön a rajt után beküldött biztonsági autó nem játszott a kezemre, mert azok, akik szuperlágyon rajtoltak, így meghosszabbíthatták az etapjukat. Mivel más stratégián voltam, mint mindenki más, valaki mindig a nyakamban lihegett. Jó móka volt, egyben nagy kihívás is, főleg a verseny vége felé, amikor a szuperlágy gumijaim már a végüket járták.”

“Az egy kiállás volt a leggyorsabb stratégia számunkra, az mindenképpen pozitív dolog, hogy csak a mi két autónk volt képes erre.”