Noha a negyedik és ötödik helyről rajtolhat a két Williams a Kanadai Nagydíjon, a csapat csalódott volt az időmérő eredménye miatt. “Mindkettejüktől egy kicsivel többet vártam” – értékelt csalódottan Ron Smedley főmérnök. “Úgy érzem, minden esélyünk megvolt ma a harmadik helyre, csalódás, hogy nem sikerült elérni. Ezzel együtt jó munkát végeztünk, elégedettek lehetünk azzal, ahogy állunk, nagyon kicsin múlt.”


Valtteri Bottas két ezreddel kapott ki Sebastian Vetteltől és lett emiatt negyedik, a finn szerint utolsó körében azért nem tudott javítani, mert a kivezető körén nem tudta eléggé felmelegíteni a gumikat. “A második sorral összességében elégedettnek kell lennünk, a holnap érdekes lehet. Ezúttal megvan a versenytempóm is, nem úgy, mint tavaly” – mondta a tavalyi esős időmérőn harmadik Bottas.

“A második próbálkozásom a Q3-ban a lassú kivezető körön ment el, forgalomba kerültem, de ez van. Az egyenesben nagyon jó a végsebességünk, csak egy jó rajtra és jó stratégiára van szükségünk. Ha mindkét autó versenyben marad holnap, értékes pontokat szerezhetünk.”

Felipe Massa Smedleyhez hasonlóan a harmadik helyre számított. “Azt hittem, sikerülhet” – nyilatkozta a brazil. “Nem volt tökéletes a köröm, és mivel a harmadik és hatodik hely között alig volt különbség, ez két helyet jelentett. Ha találok néhány századot, máris én vagyok a harmadik, de így alakult. Az eredmény csalódás, de az autó nagyon jó.”